Türk Eximbank Genel Müdürü Kaplan: Bu

Türk Eximbank Genel Müdürü Kaplan: Bu yıl için sigorta ve krediyi ortak olarak düşünürsek 30 milyar dolarlık bir hedefimiz var


BURSA (A.A) - Türk Eximbank Genel Müdürü Hayrettin Kaplan, Bu yıl için sigorta ve krediyi ortak olarak düşünürsek 30 milyar dolarlık bir hedefimiz var dedi.
     Kaplan, Uludağ ihracatçılar Birlikleri (UİB) üyelerinin ihracatını arttırmaya yönelik, kısa, orta ve uzun vadeli nakdi ve gayri nakdi kredi, sigorta ve garanti programları hakkında bilgilendirme amacıyla düzenlenen Türk Eximbank Kredi ve Sigorta Programları Bilgilendirme Toplantısına katıldı.
     Toplantı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kaplan, Türk Eximbank olarak 2 yıldır çok sayıda ilde bilgilendirme toplantıları düzenlediklerini söyledi.
     Bursanın kendileri için çok önemli bir il olduğunu dile getiren Kaplan, Kente, İstanbula yakın olması nedeniyle daha çok geleceğiz. Bursada daha fazla aktif olmamız gerekiyor. İlde kredi ve sigortada çok büyük oranda artış var. Ancak şehrin potansiyelini göz önünde bulundurursak yeterli değil. Bursaya daha çok önem vererek bunu arttıracağımıza inanıyorum diye konuştu.
     Kaplan, bir gazetecinin, Bu yıl vermeyi planladığınız kredi miktarı ne kadar- sorusunu, Bu yıl için sigorta ve krediyi ortak olarak düşünürsek 30 milyar dolarlık bir hedefimiz var. Bu yöndeki çalışmalarımız sürüyor diye yanıtladı.
     Kredilerdeki faiz oranlarında değişiklik var mı- sorusuna ise Kaplan, Faiz oranlarımızı bir ay önce düşürdük. Piyasadaki gelişmelere bağlı olarak zaten izliyoruz. Ona göre gerekli önlemleri alıyoruz. Faiz oranları ortalama Türk lirasında 6 civarında. Dövizde ise aşağı yukarı ortalama 2lerde seyrediyor ama tabii farklı ürünlerde farklı faiz oranlarımız var cevabını verdi.
     Toplantıya, UİB Koordinatör Başkanı Orhan Gençoğlu, Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Başkanı Orhan Sabuncu, Uludağ Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Şenol Şankaya, Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği İbrahim Burkay ve birlik üyeleri katıldı.
    
     Muhabir: Harun Reşit Kaymaz / Vedat Yücebaş
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Türk Eximbank Genel Müdürü Kaplan: Bu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER