Türk Dil Bayramı

Türk Dil Bayramı -AK Parti Burdur Milletvekili Yıldırım: -"Türk Dil Kurumunun, Radyo ve Televizyon Üst Kurulunun, Anadolu Ajansının, TRTnin ve Türkçe gönüllülerinin yapmış oldukları değerli çalışmalar dilimizin dünya ölçeğinde se


BURDUR (A.A) - Ak Parti Burdur Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Hasan Hami Yıldırım, Türk Dil Kurumu, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Anadolu Ajansı, TRTnin ve Türkçe gönüllülerinin yaptıkları değerli çalışmalarla, Türkçenin dünya ölçeğinde sevilmesine, gelişmesine ve kullanılmasına vesile olduklarını bildirdi.
     Yıldırım, Türk Dil Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, dilin toplumların en kıymetli hazinesi olduğunu, bir milletin tarihi boyunca oluşturduğu maddi ve manevi tüm değerlerin dil sayesinde kuşaktan kuşağa aktarılarak yaşatıldığını kaydetti.
     Toplumun dilinin, bir ülkenin kültür ve ulus birliğini sağladığını, milli karakter ve kimliğinin temelini oluşturduğunu belirten Yıldırım, "Dilimiz atalarımızdan bize kalan ve geleceğe taşımak zorunda olduğumuz en önemli miraslardandır. Bundan 735 yıl önce, 1277 yılında Karamanoğlu Mehmet Bey, Türk dilinin unutulmaya yüz tuttuğu bir dönemde Türkçenin yeniden devlet dili olmasını sağlayan ünlü fermanı olan Bugünden sonra hiç kimse sarayda, divanda, meclislerde ve seyranda Türk dilinden başka dil kullanmaya diyerek, Türkçenin Anadolu topraklarında köklü bir çınar haline gelmesinde öncü rol oynamıştır" ifadesini kullandı.
     Yıldırım, bugün yüksek bir medeniyetin, yüksek bir kültürün, sevginin ve hoşgörünün simgesi olan Türkçenin, dünyada yaygın olarak kullanılan sayılı diller arasında yer aldığını bildirdi.
     Beş kıtada 250 milyonu aşkın insan tarafından kullanılan Türkçeyi çocuklara ve gençlere en ince ayrıntısına kadar öğretmenin, bu güzel dil ile vücut bulmuş nadide eserleri onlara tanıtmanın ve sevdirmenin görev olduğunu ifade eden Yıldırım, şöyle devam etti:
     "Türkçe bugün yeni iletişim imkanları sayesinde yeryüzünün hemen hemen her noktasına ulaşmakta, dünya üzerinde daha etkin bir hale gelmektedir. Bunun yanında Türk Dil Kurumunun, Radyo ve Televizyon Üst Kurulunun, Anadolu Ajansının, TRTnin ve Türkçe gönüllülerinin yapmış oldukları değerli çalışmalar da dilimizin dünya ölçeğinde sevilmesine, gelişmesine ve kullanılmasına vesile olmaktadır. Bilinmelidir ki dilimizi geliştirerek muhafaza etmek, millet olarak geleceğimizi de güvence altına almak demektir."
    
     Muhabir: Gökmen Yüce
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER