Türk büyüklerine Tuzlada anma

Türk büyüklerine Tuzlada anma


İSTANBUL (A.A) - Adını tarihe altın harflerle yazdıran Türk büyükleri, Tuzlada anılıyor.
     Tuzla Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Tuzla Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Tuzla Belediyesi ve Feza Eğitimciler Derneği tarafından, Atatürk, Mevlana, Fatih Sultan Mehmet, Mimar Sinan ve Nasrettin Hocayı anma ve anlama programı düzenlendi.
     Türk Büyüklerini An(l)ıyoruz programının açılışı, Tuzla İdris Güllüce Kültür Merkezinde yapıldı.
     Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda, araştırmacı-yazar Talha Uğurluel, Mevlana, Nasrettin Hoca, Mimar Sinan, Fatih Sultan Mehmet ve Atatürkün hayatını, yaşadıkları dönemin önemli olaylarıyla birlikte anlattı.
     Selçukludan Cumhuriyete Türk büyüklerinin, yaşanılan siyasi, askeri, sosyal ve kültürel etkenlere rağmen medeniyet değerleriyle üstlendikleri liderliği aktaran Uğurluel, Onların torunu olan bizler, yarın daha da güzelini yapabilecek güçteyiz dedi.
     Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet de Atatürkün Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır sözünün bu etkinlikte hayat bulduğunu belirtti.
     Yaklaşık 3 ay tiyatro eğitimi alan öğrencilerin 5 Türk büyüğünün hayatlarından mesajlar içeren kesitler sahnelediği etkinlik, 28 Aralıkta sonu erecek.
    
     Muhabir: Metin Tokgöz
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Türk büyüklerine Tuzlada anma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER