Turizm Haftası

Turizm Haftası -ÇAGİAD Turizm Komitesi Üyesi Öngen: -"Merkez dışındaki Assos, Bozcaada ve Gökçeada, Kaz Dağları gibi etkin ve saygın turizm akslarının görmezden gelinmesi, her yıl kutlanmaya çalışılan Turizm Haftasının alışılmış ve


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Girişimci İş Adamları ve Sanayicileri Derneği (ÇAGİAD) Turizm Komitesi Üyesi Mehmet Öngen, "Merkez dışındaki Assos, Bozcaada ve Gökçeada, Kaz Dağları gibi etkin ve saygın turizm akslarının görmezden gelinmesi, her yıl kutlanmaya çalışılan Turizm Haftasının alışılmış ve bıktıran bir rutinden öteye gidemeyeceği gerçeği artık görülmelidir" ifadesini kullandı.
     Öngen, Turizm Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajda, dernek olarak Çanakkale turizminde mevcut dağınıklığın ve çok sesliliğin, sektörün gelişimine, bölgenin tanıtımı ve pazarlanmasına engel olduğunu bunun için İl Turizm Konseyi kurulmasını önerdiklerini anımsattı.
     Önerinin Vali Güngör Azim Tuna tarafından olumlu karşılandığını, ancak bunun devamının konunun taraflarınca yerine getirilmediğini belirten Öngen, "Maalesef ilimizde alışılmış olduğu gibi, sırf karşı çıkmış olmak adına, böylesine önemli bir proje görmezden ve duymazdan gelindi. Yine sayın valimizin, inançla ve özveriyle bu yıl ikincisini düzenlediği Turizm Zirvesinde dile getirilen ilke ve kararlar, sektörün muhataplarınca gereği gibi hayata geçirilemedi. Çanakkale turizmi ne yazık ki hala yalnızca il merkeziyle sınırlı görülüyor. Merkezdeki bu yanlış anlayış dar bir eksende varlığını sürdürüyor" görüşünü dile getirdi.
     Öngen, "Turizm Haftası" kutlamalarında, etkinliklerin organizasyonu ve katılımında bu anlayışın göze çarptığını ifade ederek, şunları kaydetti:
     "Oysa adala, Assos ve Kaz Dağları turizm merkezleri, ciddi bir etkinliğe sahiptir. Örneğin, Kaz Dağları başlı başına artık bir turizm destinasyonu olarak tescil edilmiştir. Adı geçen merkezlerdeki gerek yatak kapasitesi gerekse turizmin niteliği ve çeşitliliği, il merkezine oranla hiç de küçümsenmeyecek bir güçtedir. İşte, Çanakkalede bu yıl da kutlanan Turizm Haftasının, imajdan ve rutinden uzak olarak değerlendirdiğimizde gerçek haliyle görüntüsü budur. Zaten bu görüşümüz de sektörün aklı selim bütün kesimlerince haklı ve yerinde olarak paylaşılmaktadır. Merkez dışındaki Assos, Bozcaada ve Gökçeada, Kaz Dağları gibi etkin ve saygın turizm akslarının görmezden gelinmesi, her yıl kutlanmaya çalışılan Turizm Haftasının alışılmış ve bıktıran bir rutinden öteye gidemeyeceği gerçeği artık görülmelidir."
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Harun Kaymaz

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER