Turizm Haftası

Turizm Haftası -Vali Aksoy: -"Turizmini geliştirmek için hep birlikte ve ortak hareket etmemiz gerekmektedir"


SAMSUN (A.A) - Vali Hüseyin Aksoy "Turizmini geliştirmek için hep birlikte ve ortak hareket etmemiz gerekmektedir" dedi.
     Vali Aksoy, Turizm Haftası nedeniyle yayımladığı mesajda, turizmin iş istihdamı ve kazandırdığı ekonomik gelirleri ile ülkelerin gelişmesini ve kalkınmasını sağlayan sektörlerin başında yer aldığını belirtti.
     Mesajında, Samsuna ülke turizmi içinde farklı ve nitelikli bir konum kazandırmak için hazırlanan Turizm Master Planının tamamlandığını vurgulayan Aksoy, şunları kaydetti:
     "Havza 25 Mayıs Termal Turizm Merkezi, Havza Kaplıcalar Bölgesi İmaret Mahallesi Turizm Merkezi, Ladik Akdağ Turizm Merkezi, Ayvacık Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi, Bafra ilçesine bağlı Kolay Beldesi Turizm Merkezi, Vezirköprü Turizm Merkezi, 19 Mayıs turizm merkezi ilan edilen alanlardır. Bu alanların bütüncül bir anlayışla korunması, geliştirilmesi, tanıtımı, kültür ve turizme ilişkin sosyal ve teknik altyapının gerçekleştirilmesini önemsiyoruz. Bu kapsamda Samsun ve Çevresi Turizm Alanı Altyapı Hizmet Birliği (SAMTAB) kurulmuştur. Tarihi ve kültürel değerlerimizin yanında, turizm çeşitliliğini çoğaltarak özellikle yayla, kış sporu ve termal alanlarında Samsunu Türkiye genelinde daha da ön plana çıkarmak önceliklerimiz arasındadır. İlimizin turizmini geliştirmek için hep birlikte ve ortak hareket etmemiz gerekmektedir. Yatırımcılarımızdan esnafa kadar tüm sorumlular dayanışma ve birlik içerisinde hareket etmek zorundadır."
    
     Muhabir: Anıl Kuru
     Yayıncı: Mehmet Kumcağız

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER