Türbeönü Meydanı Şeb

Türbeönü Meydanı Şeb-i Arusa hazır olacak -Mevlana Kültür Vadisi Projesi kapsamında Mevlana Müzesi önünde düzenlenen Türbeönü Meydanı, 17 Aralıktaki Şeb-i Arus törenine yetiştirilecek


KONYA (A.A) - Mevlana Kültür Vadisi Projesi kapsamında Mevlana Müzesi önünde düzenlenen Türbeönü Meydanı, 17 Aralıktaki Şeb-i Arus törenine yetiştirilecek.
     Türkiyede en çok ziyaret edilen 3. müze olan Mevlana Müzesinin etrafında, Konya Büyükşehir Belediyesinin başlattığı Mevlana Kültür Vadisi Projesi kapsamında, tarihi dokunun da ön plana çıkarıldığı çalışma yapılıyor.
     Mevlana Müzesini gizleyecek şekilde büyüyen yüksek ağaçların bulunduğu parkta yeniden düzenleme yapılırken, müzenin yakınındaki İl Halk Kütüphanesi ile çevrede görüntü kirliliği oluşturan bazı binalar yıkıldı. Bu meydan çalışmasıyla, müzenin tepesindeki ünlü Kubbe-i Hadra (Yeşil Kubbe), tarihi Alaaddin Tepesi yönünden de görülebilir hale geldi.
     Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, dünyadaki en önemli meydanlardan birinin de Konyada oluşturulduğunu söyledi.
     Akyürek, Çalışmayı Konyada şu ana kadar yaptığımız hizmetlerin en önemlilerinden biri olarak görüyorum. Bölgede, 25-30 bin kişinin bir araya gelebileceği, kutsal günlerde toplu ibadet edilebileceği bir alan oluşturduk. Meydandaki çalışmalar büyük oranda tamamlandı ve şu anda son düzenlemeler yapılıyor. Türbeönü Meydanı 17 Aralıkta Şeb-i Arusa tam olarak hazır olacak diye konuştu.
    
     Muhabir: İbrahim Yozoğlu
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Türbeönü Meydanı Şeb Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER