Tunceli Valisi Güner, cemevinde iftar yemeği

Tunceli Valisi Güner, cemevinde iftar yemeği verdi


TUNCELİ (A.A) - Tunceli Valisi Hakan Yusuf Güner, Hızır orucu tutan Alevilere, cemevinde iftar yemeği verdi.
     Hacı Bektaşi Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneğinin Tunceli cemevinde düzenlendiği iftarda, vatandaşlara yöresel yemek zerefet ikram edildi.
     İftar yemeğinin ardından konuşan Vali Güner, yemeğe katılanlara teşekkür ederek, Alevi İslam inancı, kaynağı itibariyle Kuranımız kutsal kitabımız, rehber olarak hepimizin peygamberi Hz. Muhammed Mustafa efendimiz ve onun değerli damadı ehlibeyti olan Hz. Ali efendimizden gelen bir inancın tezahürüdür dedi.
     Alevilik inancında sevgi, aşk, birlik ve bütünlüğün bulunduğunu ifade eden Güner, şunları kaydetti:
     Bizler bu değeri evlatlarımıza, çocuklarımıza, gençlerimize önemli bir kültür olarak verelim. Zamanımızda gençlerimizin yaşadığı en büyük buhran, değersizlik ve materyalizmdir. Bu çerçevede insanın bir şeye inanması, insanın insan olmasını, insanın merhamet sahibi olmasını, insanın muhasebe yapmasını sağlar. Alevi İslam inancında Hz. Hızır lokması olarak addedilen, Alevi kardeşlerimiz 3 gün oruç tutuyor. 3 gün oruç tutup su içmeyen Alevi vatandaşlarımızın bu oruçla dualarının kabul olmasını diliyorum.
     İftar yemeğine Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, İl Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz, Cem Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan, Tunceli cemevi dedesi Ahmet Yurt, bazı Alevi dedeleri, kurum müdürleri, Emniyet Müdürlüğü personeli ve vatandaşlar katıldı.
     İftarın ardından Cem Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan, Tunceli cemevi yönetimi tarafından yaptırılan minyatür bağlamayı Vali Günere hediye etti.
    
     Muhabir: Haydar Toprakçı / Ekber Türkoğlu
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Tunceli Valisi Güner, cemevinde iftar yemeği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER