Tunceliden kısa kısa

Tunceliden kısa kısa -OSBye bölge müdürü ve muhasebe memuru atanacak


TUNCELİ (A.A) - Tunceli Organize Sanayi Bölgesine (OSB) bölge müdürü ve muhasebe memuru atanacak.
     Tunceli OSB Müteşebbis Heyet Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Tunceli OSBye bölge müdürü ve muhasebe memuru ataması yapılacağı belirtildi.
     Bölge müdürlüğü için başvuracak adaylarda, Tuncelide yaşamayı kabul etme, en az 4 yıllık lisans eğitimi veren veya denkliği Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylanan mühendislik veya mimarlık fakültelerinden mezun olma, en az 5 yıllık iş tecrübesine sahip olma şartı arandığı kaydedildi.
     Muhasebe memuru kadrosuna alınacak personelin ise muhasebeyle ilgili en az 2 yıllık yüksekokul veya ticaret lisesi mezunu olması gerektiği ifade edildi.
     Personelin maaş ve sosyal haklarının müteşebbis heyet tarafından tespit edileceği belirtildi. Atanacak personelin, İş Kanunu hükümlerine göre çalıştırılıp, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu hükümlerine tabi olacağı kaydedildi.
     Adayların, 31 Ocaka kadar Tunceli OSB Müteşebbis Heyet Başkanlığına dilekçeyle başvurmaları gerektiği duyuruldu.
    
     -Okul sütü programı çalışmaları-
    
     Tunceli Milli Eğitim Müdürlüğü, ilkokul öğrencilerine süt dağıtılmasını içeren Okul Sütü Programının hazırlıklarına başlandığını bildirdi.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının ortak çalışması sonucu hazırlanan ve 2013 yılında da uygulanması hedeflenen program çerçevesinde, Munzur Ortaokulu Toplantı Salonunda bilgilendirme toplantısı yapıldı.
     Toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Ziya Polattaş, Milli Eğitim Müdürlüğü MEBBİS Yöneticisi Bülent Tosun, merkez ve ilçe ilkokul müdürleri katıldı. Toplantıda konuşan Polattaş, sağlıklı bir neslin yetişmesi için beslenmenin önemini anlattı.
     İyi bir eğitimin, sağlıklı bir beslenmeye bağlı olduğunu vurgulayan Polattaş, Daha sağlıklı bireylerin yetişmesinde çok önemli bir proje uygulamaya konulmuş. Bu değerli besin maddesi, siz meslektaşlarım tarafından öğrencilere tanıtılmalıdır dedi.
     Sosyo-ekonomik yönden dezavantajlı çocuklara verilen ek besin desteğinin önemine işaret eden Polattaş, Okul Sütü Programı çerçevesinde ilkokul öğrencilerine süt dağıtılarak, çocukların dengeli beslenmesinin sağlanacağını anımsattı.
    
     Muhabir: Fatma Çıray / Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Tunceliden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER