Tuncelide tarihi eserlerin kültür envanterine kaydedilmesi

Tuncelide tarihi eserlerin kültür envanterine kaydedilmesi çalışmaları


TUNCELİ (A.A) - İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Hakan Ulaşoğlu, Tuncelide bulunan bazı tarihi eserlerin kültür envanterine kaydedilmesi için çalışmaların sürdüğünü söyledi.
     Ulaşoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Seğerik Kaya Mezarları, Rabat Kalesi, Tarihi Kemer Köprüsü, Oyma Kaya, Kale, Tarihi Kervan Yolu, Oyma Odalar, Sunak, Delikli Taş gibi tarihi eserlerin kültür envanterine kaydının yapılmasını isteyen Haydar Çetinkaya adlı vatandaşın kendilerine başvuruda bulunduğunu belirtti.
     Varlığından haberdar olmadıkları tarihi eserlerin duyarlı vatandaşlar sayesinde kayıt altına alındığını ifade eden Ulaşoğlu, çalışmaların Erzurum Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü ile Elazığ Arkeoloji ve Etnoğrafya Müzesi koordinesinde yürütüldüğünü kaydetti.
     Ulaşoğlu, Tuncelide 2000 yılında 30 olan kayıtlı tarihi eser sayısının 98e ulaştığını dile getirerek, Herkesi tarihimize sahip çıkmaya çağırıyorum dedi.
     Kültür Varlıklarını Koruma Kanununa dayanarak çevre, doğa ve kültürel çalışmalar yürüttüğünü söyleyen Haydar Çetinkaya da Tunceli sanıldığından çok daha zengin bir bölge. Kültür ve tabiat varlıklarımızı korumamız ve gün ışığına çıkarmamız gerekiyor. Oysa son zamanlarda birçok eserin defineciler tarafından tahrip edildiği görüyoruz. Bu oldukça üzücü bir durum dedi.
    
     Muhabir: Fatma Çıray
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Tuncelide tarihi eserlerin kültür envanterine kaydedilmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER