TÜMSİADın 2023 hedefleri

TÜMSİADın 2023 hedefleri -Adana Şube Başkanı Köse: "Hedefe ancak ticaret ve ihracatla ulaşabiliriz"


ADANA (A.A) - Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Adana Şube Başkanı Deniz Köse, hükümetin belirlediği 2023 hedeflerine ulaşmak için kentteki bütün kurum ve bireylerin işbirliği içinde çalışması gerektiğini, hedefe ancak ticaret ve ihracatla ulaşılabileceğini ifade etti.
     Köse, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiyede ihracat yapan firma sayısının 51 binden 100 bine çıkartılması gerektiğini, 2023 hedefine ulaşmak için sivil toplum örgütlerinin, meslek odalarının, üniversitelerin, diğer kurum kuruluşların iş birliği içerisinde hareket etmesinin önemli olduğunu vurguladı.
     Kentte ihracat yapan firma sayısının artırması gerektiğini ifade eden Köse, şunları kaydetti:
     "Bunun için başta KOBİlerin güven kazanması şart. Standart kalite sistemlerinin oturması, ayrıca şirketlerin aile şirketi olmaktan çıkıp kurumsallaşması gerekiyor. TÜMSİAD olarak, bu konuda üyelerimize ve iş adamlarına sık sık eğitim veriyor, onları çeşitli konularda aydınlatıyoruz. Ayrıca yurt dışı pazarlarda bu şirketlerin önünü açıcı faaliyetlerde bulunuyoruz yurt dışı iş gezilerine, fuarlara katılıyoruz."
     Türkiyenin 2023 hedeflerine ulaşmada Adananın ve Çukurovanın üretim kapasiteni artırıp, katma değeri yüksek mamuller üreterek önemli katkı sağlayacağına inandığını belirten Köse, bu anlamda şehir ve ülke adına şimdiden yoğun şekilde çalışılması gerektiğini anlattı.
     Köse, TÜMSİAD olarak bu hedefe ulaşmak için herkese kapılarını açık tuttuklarını, üyelerine KOSGEB işbirliğiyle girişimcilik eğitimleri verdiklerini ayrıca iş kurma imkanları sağladıklarını belirterek, "Bu hedeflere ulaşırken tamamen kapitalist bir zihniyetle değil, insana değer veren ve çevresine duyarlı bireylerin yetişmesi için çalışıyoruz. Sadece rakamların peşinde değil, insani değerleri de göz önünde bulundurarak, 2023 hedefine ulaşma arzusundayız. Hedefe ancak ticaret ve ihracatla ulaşabiliriz" ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Adana
     Yayıncı: Aykut Ünlüpınar
<< Önceki Haber TÜMSİADın 2023 hedefleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER