Tüketiciyi Koruma Haftası

Tüketiciyi Koruma Haftası -Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Gündüz: -Amacımız bilinçli tüketici etkinliklerimizle halka inmek, benimsetmek ve hak arayışını artırmaktır


ANTALYA (A.A) - Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, Amacımız bilinçli tüketici etkinliklerimizle halka inmek, benimsetmek ve hak arayışını artırmaktır dedi.
     Gündüz, Tüketiciyi Koruma Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Tüketiciyi Koruma Haftasının 15-21 Mart tarihlerinde kutlandığını belirterek, vatandaşların tüketici olarak korunması gereğinin çok bilmediğini, ancak toplumda zaman içinde rollerin ayrılması, üreticilerin özellikle ekonomik yönden güçlenmesi ve kısa sürede örgütlenmeye başlaması nedeniyle tüketiciler giderek mağdur olduğunu ve tüketicinin korunması kavramının gelişmeye başladığını bildirdi.
     Dünya tarihinin eski tüketici ve standart yasasının Osmanlı Devleti döneminde, 2. Beyazıt Han tarafından 1502de Bursada Bursa Kanunnamesi olarak yayınlandığını hatırlatan Gündüz, Türkiyede Tüketici Yasasının 1995 yılında 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun olarak yürürlüğe girdiğini, 2003 yılında 4822 sayılı kanunla günün gereksinimlerine uygun hale getirildiğini kaydetti.
     Gündüz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Sivil toplum kuruluşlarının amaçlarının sosyal olması, Anayasamızın nitelikleri arasında yer alan sosyal devlet anlayışının bireye yansımasının bir sonucudur. Devlet yönetir. Ancak sivil toplum kuruluşlarının amacı da bir nevi gönüllü yönetimdir. Sivil toplum kuruluşları bireylerin bilinçlenmesine ve devletin bir parçası olduğunun hatırlatılmasına hizmet ederler. Sivil toplum örgütlerinin, toplum adına devlet organlarının karar ve uygulamalarına katılım ve denetimin temsili demokrasi arasında bir yeri oluşturduğu da söylenmekte ve bu demokratik bir gelişim olarak değerlendirmektedir. Antalya Tüketiciler Birliği olarak bilinçli tüketici ve tüketici bilincini yerleştirmek istiyoruz. Bu nedenle için 2013 yılını Antalyanın Tüketici Yılı ilan ettik. Amacımız bilinçli tüketici etkinliklerimizle halka inmek, benimsetmek ve hak arayışını artırmaktır. Değerli tüketici dostları, tüketici haftasını kutluyorum.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Tüketiciyi Koruma Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER