Tüketicinin korunmasıyla ilgili yasada değişiklik hazırlığı

Tüketicinin korunmasıyla ilgili yasada değişiklik hazırlığı


KÜTAHYA (A.A) - AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunda değişiklikler yapılması amacıyla taslak hazırlıklarının sürdüğünü bildirdi.
     Kinay, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiyede tüketiciyi koruma amaçlı müstakil bir kanunun, 1995 yılında çıkarıldığını ve 2003 ile 2004 yıllarında bu yasada küçük değişikler yapıldığını hatırlattı.
     Halen yürürlükte olan bu kanunla tüketici haklarının korunmaya çalışıldığını belirten Kinay, şunları kaydetti:
     Tüketicinin ve Rekabetin Korunması Genel Müdürlüğü, 1993te kurulmuştur. Genel anlamda kuruluş ve kanun çıkış tarihlerine baktığımızda bu konudaki duyarlılığımızın tezahürü çok ama çok yenidir. Bu bakımdan halen kat etmemiz gereken önemli mesafeler var. Öncelikli olarak tüketici hakları yönetiminin Genel Müdürlük düzeyinden Bağımsız Düzenleme ve Denetleme Üst Kuruluna dönüştürülmesi daha uygun olacaktır. Halen sektör bağımsız kurulları, tüketici hakları ile üretici çıkarları arasında kalarak, karar alma süreçlerinde zorluk yaşamaktadır. Daha çok yolumuz var ancak bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da AK Parti iktidarı olarak bu hakların korunması yolunda elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bu sözümüzün bir delili olarak Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü tarafından Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun Tasarı Taslağı hazırlanmaktadır. Konunun mahiyetine binaen taraf olan her kesimle istişareler yapılmaktadır. Görüldüğü üzere bizden önceki iktidarlarda olduğu gibi kim güçlüyse onun yanında olmak yerine kim haklıysa onun yanında olmayı seçiyoruz. Bu her zaman bu şekilde olacaktır.
     Kinay, 23 Şubat 1995te yayımlanarak yürürlüğe giren Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun çıkarıldığı tarihi bir milat olarak gördüklerine dikkati çekerek, kanunun yürürlüğe girmesinin 18inci yıl dönümünün hayırlara vesile olmasını diledi.
    
     Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER