Tüketici Kanununda planlanan değişiklikler

Tüketici Kanununda planlanan değişiklikler -AK Parti Kütahya Milletvekili Kinay: Bankaların kredi kartı yıllık ücreti, dosya parası, hesap işletim bedeli gibi müşterisinden aldığı toplam 31 kalem ücret, yeni kanunla kaldırılacak


KÜTAHYA (A.A) - Tüketici Kanununda planlanan değişiklikle ilgi açıklama yapan AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Bankaların kredi kartı yıllık ücreti, dosya parası, hesap işletim bedeli gibi müşterisinden aldığı toplam 31 kalem ücret yeni kanunla kaldırılacak dedi.
     Kinay, gazetecilerle yaptığı basın toplantısında, Hükümetin hazırladığı Tüketici Reformu yasa taslığının önümüzdeki günlerde kanunlaşarak yürürlüğe gireceğini söyledi.
     Gümrük ve Ticaret Bakanlığının hazırladığı bu tasarının 75 milyonu sevindirecek bir haber olduğunu dile getiren Kinay, şöyle konuştu:
     Taslak, bankacılık faaliyetlerinden konut satışlarına, ayıplı malların iadesinden, elektronik aletlerin kullanım diline kadar birçok alanda tüketici lehine düzenlemeler getiriyor. Türk Ticaret ve Borçlar Kanununa uyum için hazırlanan 54 maddelik tasarıda, en önemli düzenleme ise kredi kartı aidatlarının kaldırılması oldu. Bankaların kredi kartı yıllık ücreti, dosya parası, hesap işletim bedeli gibi müşterisinden aldığı toplam 31 kalem ücret yeni kanunla kaldırılacak. Biz, AK Parti olarak tüketici hakkını kul hakkı olarak görüyoruz. Bu tasarı, geniş katılımlı ve yoğun bir biçimde yürütülen bir çalışma ürünüdür. Buna bazı itirazlar gelebilir. Ama esasen yıllardır hak arama yolları ve sonuç alma imkanı sınırlı olan tüketicilerimizin, böyle önlemler içeren açık bir yasaya ihtiyacı vardı. Üreticilerimiz bilmelidir ki, bunlar birçok gelişmiş ülkenin uyguladığı tedbirlerdir. Tüketici hakları ne kadar güvence altına alınırsa, üreticilerimiz de uluslararası rekabet gücünü o nispette artırır.
     Kinay, bu yasa taslağını Tüketici Koruma Kalkanı olarak adlandırdıklarını ve özellikle bankacılık sektöründe, vatandaştan işlem gelirleri adı altında alınan gizli faiz ortadan kalkmış olacağını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Hadi Şengül
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Tüketici Kanununda planlanan değişiklikler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER