TÜKDES İletişim Komisyonu Başkanı Uçarer:

TÜKDES İletişim Komisyonu Başkanı Uçarer: Kamu otoritesi, üretimin mekanı dahil her türlü seçeneği göz önünde bulundurarak çevreye duyarlı ve doğaya saygılı üretim yapılmasını sağlamalıdır


ESKİŞEHİR (A.A) - Tüketiciyi Destekleme Derneği (TÜKDES) İletişim Komisyonu Başkanı Özlem Uçarer, kamu otoritesinin, üretimin mekanı dahil her türlü seçeneği göz önünde bulundurarak çevreye duyarlı ve doğaya saygılı üretim yapılmasını sağlaması gerektiğini bildirdi.
     Uçarer, gazetecilere yaptığı açıklamada, kent merkezinde kötü kokular oluştuğu yönünde iddialar bulunduğunu belirtti.
     Bu kokuların tüketicileri canından bezdirdiğini, kentin bir bölümünde yaşayanların ev ve iş yerlerinin pencerelerini açamaz hale geldiğini savunan Uçarer, şunları kaydetti:
     Anayasada ve Evrensel Tüketici Haklarında yer alan hükümlere göre, sağlıklı bir çevrede yaşamak bir haktır. Bu hükümlerin Eskişehirde ne zaman hayata geçirileceğini merak ediyoruz. Eskişehirli tüketiciler, kent merkezindeki sanayi tesislerinde mal üretenleri ve bu üretimin yasalara uygun olup olmadığını denetleyen kamu uygulamalarını sabırla bekliyor. Kamu otoritesi, üretimin mekanı dahil her türlü seçeneği göz önünde bulundurarak çevreye duyarlı ve doğaya saygılı üretim yapılmasını sağlamalıdır.
    
     Muhabir: Hicret Özkan
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber TÜKDES İletişim Komisyonu Başkanı Uçarer: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER