TÜİK, 87nci yıl etkinlikleri

TÜİK, 87nci yıl etkinlikleri


KAYSERİ (A.A) - Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) 87nci kuruluş yıl dönümü ve "Türkiye İstatistik Günü" dolayısıyla etkinlik düzenlendi.
     TÜİK Bölge Müdürlüğü Toplantı Salonunda konuşan TÜİK Kayseri Bölge Müdürü Mahmut Özmen, TÜİKin toplumsal sorunun çözümü ve ekonomik kararların etkinliğinde pek çok konuda güçlü bir alt yapıya sahip olduğunu söyledi.
     Özmen, TÜİKin ulusal düzeydeki sayım ve araştırma faaliyetlerinde sorumluluk bölgesine ait verilerin derlenmesi, değerlendirilmesi, kalite kontrolü analizi ve sisteme aktarımı ile bölgesel istatistiklerin alt yapısını oluşturmakla ve üretmekle görevli olduğunu belirtti.
     Görev alanlarında Kayseri, Sivas ve Yozgat illerinin bulunduğunu anlatan Özmen, şunları kaydetti:
     "26 bölge müdürlüğü içinde Kayseri en büyük alana sahip. Her yıl ortalama 50 alan uygulamasıyla yıllık toplam 12 bin iş yeri, 10 bin hane, bin fert ile görüşmeler yapmaktayız."
     "TÜİK ve ülkemizde resmi istatistikler" konulu konferans veren Sosyal Araştırmalar Grup Sorumlusu Yakup Kocatürk ise, 2012 tarihi itibariyle Kayseri nüfusunun 1 milyon 274 bin 968, Sivasın 623 bin 535, Yozgatın ise il nüfusunun 453 bin 211 olarak belirlendiğini söyledi.
     Kocatürk. TÜİK verilerine göre üç şehrin nüfus ve ekonomisini rakamlarla ele aldı.
    
     Muhabir: Esra Gül Aktürk
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber TÜİK, 87nci yıl etkinlikleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER