Tüfekçi, Seydişehir yolunda incelemelerde bulundu

Tüfekçi, Seydişehir yolunda incelemelerde bulundu -Karayolları Bölge Müdürü Mahmut Yıldız: Konya-Seydişehir yolu inşaatında kamulaştırmayla alakalı bir gecikme var


KONYA (A.A) - AK Parti Konya Milletvekili Harun Tüfekci, Karayolları Bölge Müdürü Mahmut Yıldız ile Konya-Seydişehir-Antalya karayolu üzerinde teknik incelemelerde bulundu.
     Özellikle tatil dönüşü olması nedeniyle yolların hareketli olduğunu belirten Tüfekci, Bölge Müdürümüzle birlikte çalışmaları yerinde görmek için buraya geldik. Konya-Antalya çevre yolumuzda tatil dönüşü dolayısıyla yoğunluk yaşanıyor, birçok bölümde yol çalışmaları var. Bir daha kaza ve acıların yaşanmaması için sürücülerimizin daha dikkatli olmalarını rica ediyorum. Biz bir an önce yollarımızı bitirerek kaza oranlarımızın düşmesini istiyoruz dedi.
     Konya-Seydişehir-Antalya Karayolu duble yol çalışmalarının bu yıl kamulaştırılmadan kaynaklı gecikme yaşanacağını ifade eden Bölge Müdürü Mahmut Yıldız ise şunları kaydetti:
     Konya-Seydişehir arası 86 kilometrelik bölünmüş yolun 70 kilometresi tamamlandı, trafiğe açık. Kalan 16 kilometresinin bu yıl içerisinde bitirilmesi zor görünüyor. Konya-Seydişehir yolu inşaatında kamulaştırmayla alakalı bir gecikme var. Vatandaşlarla anlaşma zaman alınca yetişmedi. Önümüzdeki yıl ortalarında bu yol tamamlanmış olacak. Seydişehir Antalya yolu 7. kilometrede çalışmalarımız devam ediyor. Yol çalışmalarımızda gecikme söz konusu değil. Normal süresinden bir yıl önce bitirilecek.
     Çalışmalara başlamadan önce Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri personeli, Jandarma ve karayolları ekipleri ile birlikte trafik denetleme projelerini hazırladıklarını belirten Yıldız; şöyle devam etti:
     Hazırladığımız projeyi Valiliğe, Kaymakamlığa, mülki amirlere sunuyoruz. Tutanakları trafik denetlemeye götürüyoruz. Bu tutanakların tamamı kaza sonucu düzenlenen tutanaklarda yer alıyor. Kesinlikle noksan bir iş yapmıyoruz. Olması gereken kadar trafik uyarı işretlerimizi bırakıyoruz. Kazalar arzu edilmeyen bir durum. Ancak sürücülerin dikkatsizliği, arkadan çarpmalar, insanların dalgınlığı, yaz sıcakları nedeniyle kazalar yaşanıyor. Karayolu ile alakalı değil.
     Teknik incelemeye AK Parti İlçe Başkanı Kemalettin Atalay, kontrol mühendisleri, yüklenici firma yetkilisi Hasan Sarol ile Ziraat Odası Başkanı Ramazan Çınar da katıldı.
    
     Muhabir: Kadriye Kasap
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Tüfekçi, Seydişehir yolunda incelemelerde bulundu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER