TÜDEF Başkanı Yılmaz:

TÜDEF Başkanı Yılmaz: -Tüketici örgütlerinin görüşünü almadan ve BDDKda tüketicinin temsil edilmesi sağlanmadan uygulamaya konulan hiçbir tedbirin başarıya ulaşma şansı bulunmamaktadır


BURSA (A.A) - Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, Tüketici örgütlerinin görüşünü almadan ve BDDKda tüketicinin temsil edilmesi sağlanmadan uygulamaya konulan hiçbir tedbirin başarıya ulaşma şansı bulunmamaktadır görüşünü iletti.
     Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından hazırlanan eylem planında yer alanların, reformla uzaktan yakından bir ilgisi bulunmadığını öne sürdü.
     Söz konusu eylem planının bugüne kadar tüketicilere yapılan hukuksuzluğun ve BDDKnın bu hukuksuzluğa göz yumduğunun açık bir itirafı olduğunu iddia eden Yılmaz, Bu planda bir yenilik söz konusu değildir. Bu sorunları yıllardır tüketici örgütlerimiz dile getirmekte ve çözüm önerilerini sunmaktadırlar. Eylem planına ilişkin yazılan haberler, milyonların beklediği haberler değildir ifadesini kullandı.
     Yılmaz, BDDKda tüketici dairesi kurulmasının tüketiciye hiçbir yararı olmayacağını ileri sürerek, şunları kaydetti:
     Türkiye Bankalar Birliğinin (TBB) de Müşteri Hizmetleri Hakem Heyeti bulunmaktadır. Bu heyetlerin kurulması, işi sulandırmaktan başka bir işe yaramaz. Çünkü tüketicinin zaten hak arama adına Tüketici Sorunları Hakem Heyeti bulunmaktadır. Bu heyetlerin verdiği kararlara uyulması tüketici için yeterlidir. Ancak, tüketicilerin mali yüklerinin azaltılması ve bazı ödemelerde standartların getirilmesi için tüketicilerin, bankaların, uzmanların ve kamunun da içinde olduğu bağımsız bir danışma kuruluna ihtiyaç olduğunu yıllardır dile getiriyoruz. Aslında uluslararası bir danışma kurulunun kurulmasını Dünya Tüketici Enternasyonali talep etmektedir. Bunu biz de destekliyoruz.
     Tüketici adına böyle bir bağımsız kurul talep ettiklerini ifade eden Yılmaz, Bunun dışındaki bir kurula ihtiyacımız yoktur. Tüketici örgütlerinin görüşünü almadan ve BDDKda tüketicinin temsil edilmesi sağlanmadan uygulamaya konulan hiçbir tedbirin başarıya ulaşma şansı bulunmamaktadır. Bu gerçeğin tüm yetkili kurullar tarafından bilinmesini bir kez daha hatırlatmak istiyoruz görüşüne yer verdi.
    
     Muhabir: Halil İbrahim Başer/Haluk Yüksel
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber TÜDEF Başkanı Yılmaz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER