TÜden kısa kısa

TÜden kısa kısa -TÜ Rektörü Prof. Dr. YÖrük, Makedonyada ziyaretlerde bulundu


EDİRNE (A.A) - Trakya Üniversitesi (TÜ) Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, Makedonya 5. Üroonkoloji Kış Kongresine katıldı.
     TÜden yapılan yazılı açıklamaya göre, Yörük, 5. Üroonkoloji Kış Kongresine katılmak için davet üzerine gittiği Üsküpte Makedonya Bilimler ve Sanatlar Akademisi Başkanı Prof. Dr. Vlado Kambovski ile bir araya geldi. İkilinin görüşmesinde kurumlar arası işbirliği konusunda yapılan görüşmelerin kısa sürede hayata geçirilmesi konuşuldu.
     Kongre sonunda, Makedonya Bilimler ve Sanatlar Akademisi onursal üyesi Prof. Dr. İlber Ortaylı, Balkanlarda imparatorluklar konulu konferans verdi.
    
     -Yerleşim Merkezleri ve Mekan Analizi sempozyumu
    
     TÜ Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümünce Yerleşim merkezleri ve mekan analizi sempozyumu düzenlendi.
     TÜ Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, Balkan Kongre Merkezindeki sempozyumun açılışında yaptığı konuşmada, TÜnün pek çok ses getiren kazılara imza attığını söyledi.
     TÜnün güçlü bir arkeoloji bölümüne sahip olduğunu ifade eden Yörük, Siz arkeologlar medeniyetleri aydınlatıyorsunuz. Günümüzde medeniyetleri yok eden bir noktadayız. Roma nasıl Kartacayı yok ettiyse günümüzde de biz Bağdatın yok oluşunu gördük. En son Tuareglerin şehirlerinin -sadece bir cip markası değil Tuareg- 13. yüzyılda belki de en çok kitap basılan şehirlerden birinin maalesef yok edilişini görüyoruz. Bu bilim insanı için çok acı bir süreç. Siz bu anlamda geçmişi, medeniyeti gün ışığına çıkarıyorsunuz diye konuştu.
     Sempozyum, sunumların ardından sona erdi.
    
     Muhabir: Salih Baran
     Yayıncı: Erdal Turanlı

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER