TTSO Eylül ayı meclis toplantısı yapıldı

TTSO Eylül ayı meclis toplantısı yapıldı -TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hacısalihoğlu: Önümüzdeki bir yıl herkesin daha dikkatli olması gerekiyor


TRABZON (A.A) - Trabzon Ticaret Ve Sanayi Odası (TTSO), Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Önümüzdeki bir yılda herkesin daha dikkatli olması gerektiğini söyledi.
     Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy başkanlığında TTSO toplantı salonunda gerçekleştirilen Eylül ayı meclis toplantısına, yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra Vergi Denetim Kurulu Trabzon Grup Başkanı Ali İhsan Sazak da katıldı.
     Ekonominin gidişatını değerlendiren Hacısalihoğlu, göstergelerin ve dış piyasalarda yaşanan gelişmelerin önümüzdeki bir yılda herkesin daha dikkatli olması gereken bir döneme doğru gidildiğini söyledi.
     Hacısalihoğlu, bu duruma herkesin hazırlıklı olması gerektiğini belirterek, Bu süreçte dış piyasalara açılmak önemli. Oda olarak da üyelerin dış piyasalara açılması için çalışmalar yürütüyoruz. Bu kapsamda balıkçı sektör temsilcileriyle Norveç ve İsveç, mobilya sektör temsilcileriyle İtalya ve son olarak da gemi inşa sektör temsilcileriyle Almanya ve Hollandaya iş ve inceleme gezileri düzenledik. Bu geziler dış piyasalar ve sektör hakkında yararlı sonuçlar ortaya koydu dedi.
     İnşaat sektörü olarak da değişik çalışmalar yaptıklarını ifade eden Hacısalihoğlu, şunları kaydetti:
     Son olarak Sochiye gittik. Bu bölgede 2014 yılında yapılacak Kış Olimpiyatları için yaklaşık 40 milyon doların üzerinde bir yatırım yapıldı. Bunları yerinde gördük. Olimpiyatlara 1.5 yıl kaldı. Oldukça yüklü bir yatırım var. Artık ince işler kaldı. İnşaat sektörünün bu piyasayı bırakmaması, oradaki pastadan pay almaya çalışması gerekir.
     Hacısalihoğlu, dış piyasalara açılma kapsamında ABDye bir program düzenleneceğini vurgulayarak, bu programa gösterilen yoğun talebin sevindirici olduğunu ifade etti.
     Vergi Denetim Kurulu Trabzon Grup Başkanı Ali İhsan Sazak ise, toplantıda yeni kurulan kurulun yapısı, görevleri ve işleyişle ilgili meclis üyelerine bilgi vererek sorularını yanıtladı.
     Toplantı sonunda, Meclis Başkanı Ulusoy ve Yönetim Kurulu Başkanı Hacısalihoğlu, Sazaka verdiği bilgiler dolayısıyla plaket takdim etti.
    
     Muhabir: Meltem Yılmaz
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber TTSO Eylül ayı meclis toplantısı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER