TTKdaki metan gazından etkilenme

TTKdaki metan gazından etkilenme -BALda mücadele eden Kozlu Belediyespor Kulübü teknik heyeti ve futbolcuları, TTK Kozlu Müessese Müdürlüğü maden ocağındaki metan gazı püskürmesi sonucu yaşamını yitiren 3 maden işçisinin aileleriy


ZONGULDAK (A.A) - Türkiye Bölgesel Amatör Ligin (BAL) 6. grupta mücadele eden Kozlu Belediyespor Kulübü teknik heyeti ve futbolcuları,Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessese Müdürlüğü maden ocağındaki metan gazı püskürmesi sonucu yaşamını yitiren 3 maden işçisinin aileleriyle birlikte mezarlarını ziyaret etti.
     Maden ocağının eksi 630 kodunda meydana gelen iş kazasının ardından Kozluya bağlı Çırgan köyüne defnedilen Hüseyin Kürekçi (55), Hasan Bozacıoğlu (44) ve Yüksel Kocanın (41), ailesi ve Kozlu Belediyespor Kulübü teknik heyeti ve futbolcular, işçilerin mezarına gelerek dua etti.
     Okunan dualar sırasında madencilerin ailesi ve yakınlarının gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.
     Bu arada Kürekçi, Bozacıoğlu ve Kocanın mezarı başına kulüp renklerinden oluşan atkı bağlandı.
     Kulüp yöneticisi Fevzi Demirtaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, TTK Kozlu Müessese Müdürlüğünde 3 Mart 1992 yılında grizu patlamasında da canlarının çok yandığını söyledi.
     Grizu faciasından bugüne Kozluda tekrar aynı acılar yaşanmasın diye dua ettiklerini ifade eden Demirtaş, şöyle konuştu:
     Nasırlaşan yaramız tekrar 7 Ocakta acıdı. Hepimiz o gün mesailerimizi bırakarak ocaklara koştuk. Acaba insanlarımıza ne oldu diye. Hepimiz madenci çocuklarıyız ve olaya çok üzüldük. Müessese müdürü Kazım Eroğlu ve ekibinin yaptığı çalışmalar sonucu bu kazayı en az şekilde atlattık. Bu madenciliğin kaderi diyoruz. Takımımızdaki oyuncularımız ve teknik direktörümüz Faruk Bahadırın düşüncesi doğrultusunda siyah forma yaptırdık. 27 Ocaktaki Tosya Belediyespor maçına bu formalarla çıktık. Hep beraber inanarak futbolcularımız şehitlerimize, kardeşleri olduklarını sahaya yansıttı. Hocamızın büyük desteğiyle maçı kazandık.
     Teknik Direktör Faruk Bahadır, mezara yaşamını yitiren işçilerin ailelerinin acılarını hafifletmek için geldiklerini belirterek, Acılarını hafifletilim derken tekrar hatırlattık sanırım. Futbolcu arkadaşlarımız sahamızda oynanan maç sonrası madenci ailelerinin acılarını ne kadar hafifletebiliriz düşüncesiyle Tosya maçının galibiyetini onlara hediye etmek istiyoruz dediler. Sağ olsunlar oyuncularımız da mezara kadar gelerek destek olmaya çalıştılar. Biz de madenci ailelerine destek olabildiysek ve acılarını hafifletebildiysek ondan da mutlu oluruz diye konuştu.
     Takım kaptanı Fatih Arslan da yaşamını yitiren maden işçilerinin ailelerine takım olarak başsağlığı dilediklerini vurgulayarak, Taraftarlarımız kulübümüzden bir istekte bulundu maça siyah formayla çıkın diye. Biz de onların isteklerini yerine getirdik. Gönül isterdi ki sevinçli ve güzel şeylerle bir araya gelelim. Ama olmadı. Olayın üstünden 20 gün geçti. Ancak fırsat bulabildik dedi.
     TTK Kozlu Müessese Müdürlüğü maden ocağında, 7 Ocakta özel firmanın galeri açma işini yürüttüğü eksi 630 kodunda ani metan gazı püskürmesi sonucu yaşamını yitiren 5 işçinin cesedine ulaşılmış, göçük altında olduğu belirlenen 3 madenciden 2sinin 11 Ocakta, son madencinin ise 12 Ocakta cesetleri çıkarılmıştı.
    
     Muhabir: Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber TTKdaki metan gazından etkilenme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER