TŞOF Antalya Bölge Toplantısı

TŞOF Antalya Bölge Toplantısı -TŞOF Başkanı Apaydın: -Bu toplantıları yaparak devleti davet ediyoruz. Devlet de sıkılmıyor, ayağımıza kadar geliyor. İşte devlet, millet, esnaf, hükümet budur


ANTALYA (A.A) - Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, Bu toplantıları yaparak devleti davet ediyoruz. Devlet de sıkılmıyor, ayağımıza kadar geliyor. İşte devlet, millet, esnaf, hükümet budur dedi.
     Apaydın, Antalyada bir otelde düzenlenen Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Antalya Bölge Toplantısının dördüncüsünün açılışında yaptığı konuşmada, toplantıya 9 ilden şoför odalarının başkanlarının katıldığını belirtti.
     Türkiyede çok çeşitli meslek dalları, 3 bin 100ün üzerinde yasayla kurulmuş meslek odası ile 13 büyük federasyon olduğunu bildiren Apaydın, ancak bunların içinde en çilekeş olanının Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu olduğunu kaydetti.
     Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonunun içinde servisçiler odası, minibüsçüler odası, kamyoncular, taksici esnafı olduğunu anlatan Apaydın, Bunların hepsi aynı değer ve aynı zorluklar içerisindeler. Hükümetimiz bu sorunlara çare bulmak için çaba sarf ediyor. Ama maalesef masalar üzerinde hazırlanan evraklar alana indiği zaman uyuşmuyor. Bu toplantıları yaparak devleti davet ediyoruz. Devlet de sıkılmıyor, ayağımıza kadar geliyor. İşte devlet, millet, esnaf, hükümet budur diye konuştu.
     Zaman zaman esnaftan gelen teklifleri değerlendirerek bakanlığa ulaştırdıklarını dile getiren Apaydın, şöyle konuştu:
     Minibüsçülerin ve servisçilerin şehir içi taşımacılığında sıkıntıları var. Bunlar bir türlü çözüme ulaşmadı. Çözülmesi de zor gibi gözüküyor, ama yılmadan çalışmaya devam edeceğiz. Bu öyle bir meslek dalı ki İçişleri Bakanlığıyla, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığıyla, Milli Eğitim Bakanlığıyla sorunu var. Biz bu sorunu çözmeye çalışıyoruz. Hiçbirimiz devletten güçlü değildir. Ancak millet güçlü olursa, o milletin devleti güçlü olur.
     İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Mustafa Dönmez de belediyelerin belde sınırları içindeki ulaştırma ve şehir içi trafik düzenlemeleri konusunda bilgi verdi.
     Belediyelere ilgili kanunlar ve mevzuatlarla çok sayıda görevler verildiğini belirten Dönmez, Bu görevler sizleri yakından ilgilendiriyor. Şoförlük, minibüsçülük denildiği zaman ilk akla gelen ulaştırma işleridir. Bunların düzenleyicisi de belediye sınırları içinde belediye, büyükşehir belediyesi sınırları içinde de büyükşehir belediyeleridir. Belediyelerle ilişkilerinizi iyi tutmak gerekiyor dedi.
     Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Abdullah Sevimçok ise birliğine bağlı 75 meslek odası, bunlara bağlı da 81 bin esnaf ve sanatkar olduğunu söyledi.
     Meslek odalarının 17sinin Şoförler ve Otomobilciler Federasyonuna bağlı olduğunu bildiren Sevimçok, 17 meslek odasına bağlı 20 bine yakın esnaf ve sanatkarımız var. Şoför esnafı Türkiyede olduğu gibi Antalyada da hem istihdam hem de ekonomi bakımından öneme sahip. Türkiyenin yükünü taşıyorsunuz. İnsanların işlerini kolaylaştırıyorsunuz. Diğer meslek odalarına bakılınca burada idarecilik yapmak daha zor diye konuştu.
     Toplantı, yarın sona erecek.
    
     Muhabir: Yunus İçen
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber TŞOF Antalya Bölge Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER