TSİAD 10. Olağan Kongresi

TSİAD 10. Olağan Kongresi -Trabzon Valisi Kızılcık: "Ülkemizde son yıllarda yapılan yasal değişikliklerle katılımcı demokrasi ön plana çıkarılmış, müteşebbislerin, iş aleminin önü açılmıştır"


TRABZON (A.A) - Trabzon Sanayici ve İşadamları Derneğinin (TSİAD) 10. Olağan Genel Kurulu yapıldı.
     Bir otelin toplantı salonunda gerçekleştirilen kongreye, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Belediye Başkan Vekili Nusret Onur, TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Doğu Karadeniz Sanayi ve İş Dünyası Konfederasyonu Başkanı Zeyyat Kafkas, TSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Orhan ile iş adamları katıldı.
     Vali Kızılcık, burada yaptığı konuşmada, dünyanın hızlı bir şekilde değiştiğini ve bu değişime ayak uyduramayanların buhar olup gittiğini ifade ederek, "Dünyada bu değişime ayak uyduramayan birçok ülkenin krizlerle boğuştuğunu görmekteyiz. Ülke olarak değişen koşullara adapte olabilmek için içinde bulunduğunuz hantal yapıdan bir an önce kurtulmanız gerekmektedir. Ülkemizde son yıllarda yapılan yasal değişikliklerle katılımcı demokrasi ön plana çıkarılmış, müteşebbislerin, iş aleminin önü açılmıştır" dedi.
     TSİADın genel kurulunun önemine değinen Kızılcık, "Genel kurulunuz ülke ve bölge ekonomisi için çok büyük önem arz ediyor. Milletin refahının artmasında, ülkemizin zenginleşmesinde etkin rol oynamaktasınız. Bu bakımdan sizlere yönelik yapılan yasal düzenlemeler sizleri, dolayısıyla milletimizi yakından ilgilendirmektedir. Türkiye olarak 2023 hedeflerimize ulaşabilmemiz için sizlerin önünü açacak yasal düzenlemeler yapılıp yürürlüğe konmalıdır" diye konuştu.
     Vali Kızılcık, Trabzonun 4 bin yıllık geçmişiyle Rusyaya, Orta Asyaya ve Çine açılan önemli bir kapının başındaki şehir olduğunu kaydederek, şunları söyledi:
     "İş alemi olarak bu özelliğimizi göz önünde bulundurarak sadece iç pazara değil, dış pazarlara da yönelirsek, hem ülkemiz hem de bölgemiz zenginleşecektir. Trabzon çok büyük bir şehirdir. Bunun yanında tarihi ve doğal güzelliklerimiz ile de büyük bir potansiyele sahibiz. Alternatif turizm alanlarını geliştirdiğimiz zaman Trabzona yerli ve yabancı binlerce hatta milyonlarca turisti çekebiliriz. Mesela geçtiğimiz yıl Trabzona 2 milyon 600 bin turist geldi. Bu turistlerin ziyaretinden şehrimiz 120 milyon dolara yakın para kazandı. Bunun yanında yabancılara 70in üzerinde gayrimenkul satıldı. Bu şu demek, kendimizi tanıtıyor, farklı kültürlerle tanışma ortamı oluşturuyor, insana dayalı bir medeniyet inşa etmiş oluyoruz."
     Trabzonun doğal bir lojistik merkez olduğunu belirten Kızılcık, demiryolunun gelmesiyle Trabzonun bu özelliğinin daha da öne çıkacağını, bu şekilde hem bölgenin hem de ülkenin 2023-2071 hedeflerine çok daha hızlı bir şekilde yürüyeceğini sözlerine ekledi.
     Konuşmaların ardından yapılan seçimde, Nezih Onur yeni başkan seçildi.
    
     Muhabir: Zafer Sel
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber TSİAD 10. Olağan Kongresi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER