TSE ve ETO arasında Kalibrasyon İşbirliği

TSE ve ETO arasında Kalibrasyon İşbirliği Protokolü imzalandı -TSE Başkanı Şentürk: -Dünya Standardlar Teşkilatının (ISO) A grubu üyeliğine girmeyi hedefledik -ETO Başkanı Karacan: -Artık bizim marka, patent ve lisans k


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Ticaret Odası (ETO) ve Türk Standardları Enstitüsü (TSE) arasında Kalibrasyon İşbirliği Protokolü imzalandı.
     TSE Başkanı Hulusi Şentürk, ETO Yunusemre Toplantı Salonunda düzenlenen protokol töreninde yaptığı konuşmada, standartların hayatı kolaylaştıran argümanlar olduğunu söyledi.
     TSEnin Avrupanın 2 ana standart kuruluşunun tam üyesi olduğunu belirten Şentürk, TSEnin Avrupa standartlarının belirlenmesini sağlayan A grubundaki ülkeler arasına girdiğini kaydetti.
     Şentürk, Avrupa standartlarının TSEnin onayı olmadan kolay kolay değiştirilemeyeceğini ifade ederek, Avrupanın 2 önemli kuruluşuna tam üye olduk. İkinci hedefimizi ise Dünya Standartlar Teşkilatının (ISO) A grubu üyeliğine girmektir. Burada sadece ABD, Almanya, İngiltere, Fransa, Çiin ve Japonya var. Bizim önümüzdeki dönemde hedefimiz bu teşkilatın A grubuna girebilmek dedi.
     Türkiyenin 2023 hedefinin dünyada ilk 10 ülke arasına girmek olduğunu vurgulayan Şentürk, şöyle konuştu:
     Bu gerçekten önemli, ulaşılabilir bir hedef. İlk 10 ülke arasına girebilmemiz için mutlaka değişik sektörlerde dünyada ilk 10a giren kurumlara ihtiyacımız var. Hiçbir kurumumuzun dünyada ilk 10a giremediği bir ortamda Türkiyenin ilk 10 ülke arasına girmesi matematik olarak mümkün değil. Dolayısıyla bizim dünya çapında ilk 10a girecek kuruluşlara ihtiyacımız var. TSEnin bütün hedefi önümüzdeki 3 yılda dünyada kendi alanında ilk 10a girebilmektir. Bununla ilgili altyapımız var.
    
     -Protokol sanayicimize ve tüccarımıza fayda sağlayacak-
    
     Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve ETO Başkanı Harun Karacan da TSE Başkanı Şentürkün kendilerine her konuda destek verdiğini söyledi.
     ETOnun standartlar konusuna önem verdiğini anlatan Karacan, şunları kaydetti:
     Standart tek başına yetmiyor. Artık bizim marka, patent ve lisans konusunda öncü olmamız gerekir. Tüccarın, sanayicinin en önemli görevlerinden biri budur. Bunu gerçekleştirmek için ucuz, fason üretim yapmak yerine artık, standartlarını kendisinin belirlediği tüm dünya ülkelerinin benimseyeceği ürünlere ağırlık verilmesi, kısacası üretim biçimini ve teknolojimizi standart haline getirmemiz gerekiyor. Bugün imzaladığımız protokolle Eskişehirli sanayicimiz, tüccarımız bundan sonraki süreçte öncelikle standartlarla ilgili olan kamu imkanlarını uygun koşullarla ve makul fiyatlarla elde edecek. Aynı zamanda üyelerimizin eğitimlerinde de yüzde 40lara varan indirim uygulanacak. İnşallah bundan sonraki süreçte işbirliğimiz artarak devam edecektir buna inanıyorum.
     Konuşmaların ardından protokol imzalandı.
    
     Muhabir: Sinan Balcıkoca
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber TSE ve ETO arasında Kalibrasyon İşbirliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER