TSE ile ESO arasında protokol imzalandı

TSE ile ESO arasında protokol imzalandı


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Sanayi Odası (ESO) ve Türk Standardları Enstitüsü (TSE) arasında Kalibrasyon İşbirliği Protokolü imzalandı.
     TSE Başkanı Hulusi Şentürk, ESO Meclis Salonunda düzenlenen protokol töreninde yaptığı konuşmada, ESO üyesi kuruluşların kalibrasyon hizmetini TSEden aldığı takdirde kendilerine yüzde 30 indirim uygulanacağını söyledi.
     Sanayiciyle iç içe olmaları gerektiğinin farkında olduklarını belirten Şentürk, şöyle konuştu:
     Avrupadaki iki önemli standart teşkilatına tam üye olduk. Her alanda yatırımlar yapıyoruz. Piyasadaki sömürge mantığıyla yürütülen testlerin önüne geçmek istiyoruz. İnşallah bunu başaracağız. TSE yeni dönemde 18 ilde yerel olarak güçlenecek. Test merkezleri yapacağız. Eskişehir de bu 18 il arasında yer alıyor. Arkasından bu illerin hinterlandındaki illerde şubeler biçiminde güçleneceğiz.
     Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir de standartlar konusunda çok emek verdiğini ifade ederek, Sanayicimizin giderek rekabetçi olmasında en büyük unsurlardan biri de bu ölçü tekniklerine vakıf olmak ve bunları usulünce yapabilmektir. Usulün yanında olmazsa olmaz olan kalibrasyon da bizim için çok gereklidir. Bu protokolle kalibrasyon maliyetini düşüreceğiz dedi.
     Konuşmaların ardından protokol imzalandı.
    
     Muhabir: Sinan Balcıkoca
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber TSE ile ESO arasında protokol imzalandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER