TSE ile CBÜ arasında işbirliği protokolü

TSE ile CBÜ arasında işbirliği protokolü imzalandı


MANİSA (A.A) - Türk Standardları Enstitüsü (TSE) ile Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) arasında işbirliği protokolü imzalandığı bildirildi.
     CBÜ Rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Rektör Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli ile TSE Genel Başkanı Hulusi Şentürk arasında dün işbirliği protokolünün imzalandığı kaydedildi.
     Söz konusu protokolle birlikte TSE ile CBÜ arasında var olan işbirliğinin kapsamının daha da genişleyeceği ve ülke ihtiyaçlarının yerli kaynaklarla karşılanabilmesine katkıda bulunabileceğini belirtildi.
     İmzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde, standardizasyon, ürün, hizmet ve sistem belgelendirme, deney ve kalibrasyon hizmetleri alanlarında işbirliğinin geliştirilmesi, eğitim programları yapılması, ortaklaşa panel, sempozyum, seminer ve benzeri organizasyonların düzenlenmesi, ayrıca otomotiv sektörü alanında TSE Otomotiv Merkezi Başkanlığı ile üniversitenin ilgili birimleri arasında ortak proje hazırlamak, uzman yetiştirmek ve teknik mevzuat eğitimleri vermek gibi konularda işbirliği yapılacak.
    
     Muhabir: Turgay Duyar / Ali Korkmaz
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber TSE ile CBÜ arasında işbirliği protokolü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER