TSE Başkanı Şentürk:

TSE Başkanı Şentürk: -Bugün dünyanın en önemli mermer ihraç eden ülkelerinden biriyiz çok şükür ama halen bir mermer laboratuvarımız yok


AMASYA (A.A) - Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Hulusi Şentürk, Bugün dünyanın en önemli mermer ihraç eden ülkelerinden biriyiz çok şükür ama halen bir mermer laboratuvarımız yok dedi.
     Şentürk, Amasyada faaliyet gösteren ve mermer maden ocağı işletmeciliği alanında TSE tarafından Türkiyede belgelendirilen ilk ve tek kuruluş olma özelliği taşıyan firmanın belge törenine katıldı.
     Burada konuşan Şentürk, Türkiyenin küresel güç olma iddiasının, birçok sektörde küresel güç olmayı başarmış kurumların varlığına bağlı olacağını belirtti.
     Sanayicinin kendi alanında küresel güç olmayı başaramadığı müddetçe, Türkiyenin ekonomik anlamda küresel güç olmasının hayalden öteye geçemeyeceğini vurgulayan Şentürk, şöyle devam etti:
     Benim medeniyetim diyor ki bir günü bir güne denk olan ziyandadır. Öyleyse bize ait değerlere sahip çıkmalıyız. Bu değerleri ne kadar sahiplenirsek kurumsallaşmayı o kadar başarabiliriz. Bu değerleri ne kadar sahiplenirsek küresel pazarlarda güç aktörleri haline gelebiliriz. Bunu yapmaya mecburuz, kendimiz için olmasa da çocuklarımız için mecburuz. Tüm iş dünyasına sesleniyorum, durmak yok duraksamak da yok. Bize 2023 vizyonunun edebiyatını yapacak iş adamları değil bu destanı yazacak iş adamları lazım.
     Şentürk, İtalya ve İspanyanın mermer sektöründe ağırlığının olduğunu ancak mermerlerinin Türkiyedeki kaliteyi ve homojenliği yakalayamadığını, buna rağmen mermer teknolojisinde bir adım önde olduklarını dile getirerek, şunları kaydetti:
     Bugün dünyanın en önemli mermer ihraç eden ülkelerinden biriyiz çok şükür ama halen bir mermer laboratuvarımız yok. İspanyaya giderseniz dev mermer laboratuvarları olduğunu görürsünüz. Sektörde faaliyet gösteren firmalara seslenmek istiyorum, eğer dünyada söz sahibi olmak istiyorsak kalitemizi artırmalıyız, başka alanlara yönelmek yerine kendi sektörünüzde gelişmek daha önemli. Çin bizden aldığı mermeri işliyor ve Türkiyedeki otellere bizden daha ucuz teklifler vererek satıyor. Neden böyle, bunun nedenlerini iyi düşünmemiz gerekiyor.
    
     Muhabir: Cihan Okur
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber TSE Başkanı Şentürk: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER