Troya Çevre Derneği tarafından AB projesi

Troya Çevre Derneği tarafından AB projesi yürütülecek


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkalede kurulu, iklim değişikliği ve enerji verimliliği alanında çalışmalar yapan Troya Çevre Derneği tarafından AB projesi yürütülecek.
     Derneğin yönetim kurulu başkanı Oral Kaya, yaptığı açıklamada, hayat boyu öğrenme programı çerçevesinde kabul edilen projenin İklim değişikliği ve tarım başlığı altında yürütüleceğini ve 68 bin 442 Avroluk bütçe kullanılacağını söyledi.
     Kaya, Çanakkalenin 2 yıl boyunca AB ülkelerinin temsilcilerini ağırlayacağını ve bu katılımlarda yerel tarım uygulamalarındaki iklim değişikliğine karşı önlemler üzerinde çalışılacağını belirterek, şu bilgileri verdi:
     Ayrıca kentimizden 15 kişi de bu ülkelerdeki uygulamaları yerinde gözlemleyecek. Yazdığımız projelerde, Çanakkale için en önemli ekonomik sektör olan tarım üzerinde odaklanmaya çalıştık. Daha önce Avustralya Konsolosluğunun desteğiyle iklim değişikliğinin tarıma etkilerinin azaltılması üzerine Çanakkale Ziraat Odası Başkanlığı ortaklığında bir proje geliştirmiştir. Şimdiki projelerimizle, elde ettiğimiz bilgi ve deneyimi yaygınlaştırıp daha kullanılır ve sonuç alıcı aşamalara taşımak istiyoruz.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Troya Çevre Derneği tarafından AB projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER