Trafik kazasında vefat eden öğretmene vefa

Trafik kazasında vefat eden öğretmene vefa


KAYSERİ (A.A) - Trafik kazasında yaşamını yitiren Özel Mustafa Yelkenoğlu Liseleri edebiyat öğretmeni Mehmet Akyolun adı, görev yaptığı okulda açılan kütüphaneye verildi.
     Okulun Kültür Merkezi-ndeki anma törenine ve kütüphane açılışına, Kılıçaslan Eğitim Kurumlarında görev yapan idarecilerin ve öğretmenlerin yanı sıra merhum Mehmet Akyolun Muğladan gelen ailesi de katıldı.
     Programda Mehmet Akyol-un hayatı ve öğretmenlik sevgisiyle ilgili bilgi verilirken duygulu anlar yaşandı.
     Özel Mustafa Yelkenoğlu Liseleri Müdürü Halil Yıldız, konuşmasında, Mehmet Akyol ile 4 yıl beraber çalıştıklarını belirterek, O iyi bir öğretmen olduğu kadar, iyi bir ağabey, bazen de müşfik bir babaydı dedi.
     Mehmet Akyol-un örnek kişiliğiyle ilgili hatıralarını paylaşan Kılıçaslan Eğitim Kurumları Genel Müdür Ali Köksal ise, Okullarımızda başlattığımız kitap kampanyasıyla toplanan binlerce eserle bu gün modern bir kütüphane oluşturduk. Bu kütüphaneye de tanıdığımız en iyi ve en fedakar öğretmenlerden biri olan Mehmet Akyol hocamızın adını verdik şeklinde konuştu.
     Aynı zamanda bir şair olan merhum Mehmet Akyol-un şiirlerinden ikisi de öğrencilerinden Büşra Öztürk ve Beyza Nur Özyürür tarafından seslendirildi.
     Şiirlerin ardından okul idaresinin ve öğrencilerinin düzenlediği kampanyada toplanan binlerce kitabın yer aldığı Mehmet Akyol Kütüphanesi, Muğla-dan gelen oğlu Mustafa Akyol, ablası Ayşe Çakır, Kılıçaslan Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ali Köksal, Yelkenoğlu Liseleri Müdürü Halil Yıldız ve diğer idareciler tarafından kurdele kesilerek açıldı.
    
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Trafik kazasında vefat eden öğretmene vefa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER