Trabzonsporlu Sonerin Baba acısı

Trabzonsporlu Sonerin Baba acısı -2006 yılında Babamı kaybettim. Babam futbol oynamamı ve iyi noktalara gelmemi isterdi. Şu anda hayatımda her şey yolunda. Tek eksik babam -PAF takımındayken iki aylık maaş ve yurt dışı primi


TRABZON (A.A) - Trabzonspora sezon başında Gençlerbirliğinden transfer olan Soner Aydoğdu, şu anda hayatındaki tek eksiğinin 2006 yılında kaybettiği babası olduğunu söyledi.
     Soner, Trabzonspor Dergisindeki röportajında, maddi sıkıntı yaşayan bir aileden geldiğini belirterek, Babam futbol oynamamı, iyi noktalara gelmemi çok isterdi. İki ağabeyim amatör olarak futbol oynadı. Daha sonra ben Gençlerbirliği alt yapısına seçildim. 5 kardeşiz ve maddi açıdan zor dönemlerimiz oluyordu dedi.
     Ablasının tıp fakültesinde okuduğunu kaydeden Soner, Babam hem ablamın eğitim masrafını hem de aileyi geçindirebilmek için dükkanını satarak arkadaşının yanında çalışmaya başladı. Bizim için büyük fedakarlıklar yaptı. Gelinen noktada Trabzonspor gibi büyük bir takımda futbol oynuyorum ve para kazanıyorum. Hayatımda her şey yolunda. Tek eksik babam. Keşke babam bu günlerimi görseydi. Keşke onu rahat bir şekilde yaşatabilseydim diye konuştu.
     2006 yılında PAF takımda oynadığı dönemde yurt dışında maça gittiklerini anlatan Soner, şöyle devam etti:
     Cebimde harçlığım olsun diye babam tüm imkanları zorlayarak bana 50 avro verdi. Yurt dışına çıktıktan sonra kulüpten iki aylık maaş ve yurt dışı primi olan toplam 700 lira aldım. Amacım paranın tamamını babama getirmekti. Babama katkı sağlamak, eve para getirecek olmak bana büyük gurur yaşatıyordu. Ancak tam o anda acı haberi aldım. Babam hayatını kaybetmişti. Hayallerim yıkıldı. Döndüğümde kendisine katkı sağlayacağını düşündüğüm parayı cenaze masraflarında kullandık. Sonrasında kazandığım ilk ciddi parayla anneme güzel bir ev aldım. Babam için gerçekleştiremediğim iyi bir hayatı annem için gerçekleştirmeye çalışıyorum.
     Soner, gol atınca babam için attım dediğini belirterek, Gol atınca yukarıyı gösteriyorum zaten, belki görüyordur. Zaten benim ahtım ve babama sözüm vardı. Onun için iyi futbolcu olacaktım. Emeklerinin karşılığını verecektim. Trabzonspora transfer olarak sözümü tuttum ve imza töreni sonrası benim için hazırlanan formayı alıp Ankarada babamın mezarına gittim. O an manevi olarak büyük bir haz duydum şeklinde konuştu.
    
     -Güneş ile çalışmak gurur verici-
    
     Teknik direktör Şenol Güneş ile çalışmanın gurur verici bir olduğunu dile getiren Soner, Televizyondan izlediğim, kariyerinde dünya üçüncülüğü olan hocayla aynı takımda olmak, adımın Trabzonspor ile anılmaya başladığından beri beni heyecanlandırdı. Geldiğimde benimle özel olarak ilgilendi, bana şehri, taraftarları anlattı. Trabzonun futboldan beklentileri fazla olan bir şehir olduğundan, taraftarların futbola çok ilgi duyduğunu ve insanların cana yakınlığından bahsetti ifadelerini kulandı.
     Büyük takımların dikkatini çektiği dönemde Trabzonsporu tercih ettiğini belirten Soner, Trabzon, futbol şehri olarak zihnimde yer etmişti. Gençlerbirliğinde Trabzonspora karşı oynadığım maçlarda Avni Akerin havası her zaman beni etkiliyordu. Trabzonspordan teklif aldığımda düşünmeden kabul etmemin en önemli nedenleri bunlardı dedi.
     Sezonun başı olduğundan dolayı performansının yüzde 60-70ini sergileyebildiğini ifade eden Soner, ileri ki haftalarda form grafiğinin daha da yükseleceğini söyledi.
    
     -Trabzonsporu basamak görmüyorum-
    
     Anadolu kulüplerinden büyük takımlara transfer olmanın her oyuncunun hedefi olduğunu belirten Soner, Ben de Trabzonspora gelerek bunu başardım. Avrupada top oynamak hayalim var, yanlış anlaşılmasın Trabzonsporu basamak olarak görmüyorum. Burada başarılı olup, milli takımın değişmez oyuncusu olup daha sonra da Avrupada futbol oynamak istiyorum diye konuştu.
     İspanyayı oyun stiline daha uygun gördüğünü vurgulayan Soner, Barcelonanın ise favori takımı olduğunu dile getirdi.
     Balığı çok sevdiğini, Trabzonda çok sayıda balık türü bulunduğunu söyleyen Soner, Deniz ürünlerinin tadına bakma fırsatı buldum. Favorim ise hamsidir dedi.
    
     Muhabir: Selçuk Kılıç
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Trabzonsporlu Sonerin Baba acısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER