Trabzon Vergi Dairesi Başkanı Yumbul:

Trabzon Vergi Dairesi Başkanı Yumbul: Bu yıl 24. Vergi Haftası, 25 Şubat ile 3 Mart tarihleri arasında ilimizde çeşitli etkinliklerle kutlanacak


TRABZON (A.A) - Trabzon Vergi Dairesi Başkanı Zeki Yumbul, bu yıl 24. Vergi Haftası etkinliklerinin 25 Şubat ile 3 Mart tarihleri arasında kutlanacağını bildirdi.
     Yumbul, yaptığı açıklamada, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ile vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının arttırılması amacıyla 1990 yılından bu yana her yıl çeşitli etkinliklerle Vergi Haftasının kutlandığını belirtti.
     Bu yılda 24üncüsü kutlanacak Vergi Haftasının, 25 Şubat ile 3 Mart tarihleri arasında gerçekleştirileceğini ifade eden Yumbul, Bildiğiniz üzere herkesin kamu giderlerini karşılamak üzere mali gücüne göre vergi ödemekle yükümlü olduğu anlamına gelen vergi ödevi anayasamızda düzenlenmiştir. Anayasamız, vergilerin kanunla konulabileceği, değiştirilebileceği ve kaldırılabileceği esasını benimsemiş, kimi konularda değişiklik yapma yetkisini ise Bakanlar Kuruluna vermiştir ifadelerini kullandı.
     Kentte bu yıl haftayla ilgili düzenlenecek etkinliklere değinen Yumbul, şunları kaydetti:
     İlimizde bu yılki kutlamalara 25 Şubat tarihinde saat 9.00da Valilik önü Atatürk Anıtına çelenk koyma töreniyle başlayacak. Hazırladığımız kutlama programı kapsamında hafta boyunca kamuoyuna, çocuklara ve personelimize yönelik çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Mükelleflerin yoğun olarak gittiği alışveriş merkezlerinde stantların açılması, afişlerle kamuoyuna verginin öneminin hatırlatılması, Uzunsokakta mobil vergi danışmanlık hizmetlerinin verilmesi, huzurevi ve rehabilitasyon merkezlerinin ziyaret edilmesi planlanmaktadır.
    
     Muhabir: Burak Altunöz
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Trabzon Vergi Dairesi Başkanı Yumbul: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER