Trabzon Valisi Kızılcık: Yerel mimarimizi yansıtan

Trabzon Valisi Kızılcık: Yerel mimarimizi yansıtan Sürmenedeki Memişağa ve Hacıyakupoğlu Konaklarının butik otel olmasını planlıyoruz


TRABZON (A.A) - Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Yerel mimarimizi yansıtan Sürmenedeki Memişağa ve Hacıyakupoğlu Konaklarının butik otel olmasını planlıyoruz dedi.
     Vali Kızılcık, turizme kazandırılması için restorasyon çalışmaları devam eden Hacıyakupoğlu Konağında incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında İl Genel Sekreteri İbrahim Kul ve yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.
     Konağın eski sahibi olan Meliha Uzunoğlundan konağın tarihi geçmişi ve yapı tekniği hakkında bilgi alan Vali Kızılcık, verdiği bilgi ve öneriler için Uzunoğluna teşekkür etti.
     Trabzonun önemli tarihi miraslarından olan Hacıyakupoğlu Konağının restorasyon çalışmalarının devam ettiğini belirten Vali Kızılcık, Konağımızı aslına uygun restore edip, bu binayı gelecek nesillere miras olarak bırakmayı düşünüyoruz. Restorasyon sonrası tarihi konağımızı turizm amaçlı kullanacağız. Yerel mimari özellikleri alternatif turizm açısından önemli bir yer tutuyor. Biz de yerel mimarimizi yansıtan Sürmenedeki Memişağa ve Hacıyakupoğlu Konaklarının butik otel olmasını planlıyoruz. Konaklarımız, bu yıl sonu restorasyon çalışmaları tamamlandıktan sonra turistler tarafından büyük ilgi görecek diye konuştu.
     Projelerinin tamamlanması ile bu yerlerin bölge ve ülkenin parmakla gösterilir turizm destinasyonlarından biri haline geleceğini ifade eden Vali Kızılcık, Turizme çok büyük önem vermekteyiz. Bu kapsamda butik otel yapılmasını planladığımız tarihi konaklarımız önemli bir işlem görecek. İki tarihi konağımızın arasında. kuracağımız ahşap köprü ile bağlantı sağlayacağız dedi.
     Vali Kızılcık, daha sonra restorasyon çalışmaları devam eden Çamburnu Kuşlu Mahallesi Camisinde de incelemelerde bulundu. Yetkililerden bilgi alan Vali Kızılcık, çalışmaların aslına uygun olarak yapılmasına özen gösterilmesini istedi.
    
     Muhabir: Asena Akçay
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Trabzon Valisi Kızılcık: Yerel mimarimizi yansıtan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER