Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu:

Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu: Çamobadaki 103 dönümlük askeri alan Trabzon Belediyesine kazandırıldı


TRABZON (A.A) - Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Çamobadaki 103 dönümlük askeri alanın, Trabzon Belediyesine kazandırıldığını bildirdi.
     Gümrükçüoğlu, düzenlediği basın toplantısında, Trabzona doğa ve botanik parkı kazandırılacağını belirtti.
     Askeri amaçlı kullanılan Çamoba bölgesindeki arazinin Trabzon Belediyesine tahsis edildiğini ifade eden Gümrükçüoğlu, 26 Mart Salı günü Çamoba bölgesindeki 103 dönümlük arazi, Trabzon Belediyesi ve Trabzon halkına, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından hediye ve tahsis edilmiş bulunmaktadır dedi.
     Gümrükçüoğlu, söz konusu alanı Trabzonun, bölgenin, ülkenin ve hatta dünya turizminin hizmetine sunacakları çok güzel bir doğa ve botanik parkı haline getireceklerini vurgulayarak, 103 bin metrekarelik Çamoba alanı, birinci derece sit alanı olarak 1991 yılından tescil edildi. Askeri hizmetlerde kullanılan bu alanın meskun mahal içinde kalıyor olması ve Trabzonun akciğerlerinden biri olarak muhafaza edilebilmesi için Doğal Hayat ve Botanik Parkı olarak kullanılması, Trabzona, tüm bölgeye hatta komşu Karadeniz ülkelerine kazandırılmasının adımını Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bizzat atmış bulunmaktadır diye konuştu.
     Çamoba arazisinin Trabzon Belediyesine kazandırılmasının, dönemlerinde yaptıkları en önemli flaş kazanımlarından biri olduğuna dikkate çeken Gümrükçüoğlu, şöyle devam etti:
     Proje hazırlıklarımıza başladık. Projenin dünyadaki örneklerini inceliyoruz. Singapurdaki, Londradaki botanik bahçesi, Gürcistandaki, Batumdaki botanik parkı bahçesi örneklerinin de gözden geçirilmesi ile Trabzon bir dünya güzeli botanik parkı ve bahçesine kavuşturulacak.
     Gümrükçüoğlu, projenin maliyetinin tahminen 10 milyon lirayı bulacağına işaret ederek, Bu tahsis 2 yıl sürelidir. Amaçladığınızı yapamazsanız otomatik olarak kalkar. Ama sizlerin de desteği ile bu projeyi 1 yıl sonra bitireceğimizi ümit ediyoruz. Bu süre üç ay aşağı, üç ay yukarı olabilir dedi.
     Botanik parkı projesinin Trabzona, bölgeye, ülkeye hatta dünyaya hizmet vereceğini kaydeden Gümrükçüoğlu, Bu proje Trabzonun marka değerini, yaşanılabilirlik düzeyini, hayat standardının gelişmesini sağlayacak ve aynı zamanda yerli ve yabancı turistlerin uğrak ve ziyaret alanı olacaktır diye konuştu.
    
     Muhabir: Meltem Yılmaz
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER