Trabzondaki patlayıcı madde ve mühimmat davası

Trabzondaki patlayıcı madde ve mühimmat davası -Kalaşnikof tüfek, 9 el bombası ve bu silaha ait mermileri satmak istedikleri iddiasıyla yeniden yargılanan 9 sanıktan 7si, 2 yıl 1 ay ile 10 yıl 5 ay arasında değişen hapis cezal


TRABZON (A.A) - Trabzonda ele geçirilen 9 el bombası, kalaşnikof tüfek ve bu silaha ait mermileri satmak istedikleri iddiasıyla yeniden yargılanan 9 sanıktan 7si, 2 yıl 1 ay ile 10 yıl 5 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.
     Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, yargılama aşamasında tahliye edilen sanık Ferhat Rogop getirildi. Diğer 8 sanığın katılmadığı duruşmada, sanıkların avukatları da hazır bulundu.
     Son sözü sorulan Rogop, Bugüne kadar yapılan duruşmalarda bildiğim bütün doğruları dile getirmeye çalıştım. Başka söyleyecek sözüm yok. Adalete güveniyorum dedi.
     Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklardan Selahattin Yılmaz, Selahattin Şener, Ferhat Rogop ve Hasan Akyüzü 9 adet el bombasını bulundurmak, nakletmek ve satmak suçundan 4 yıl 2şer ay, uzun namlulu silahı satmak suçundan da 6 yıl 3 ay olmak üzere 10 yıl 5er ay hapis cezasına çarptırdı.
     Sanık Namık Kemal Erdoğana uzun namlulu silahı taşıma suçuna yardım etmekten 2 yıl 1 ay, el bombası bulundurmaktan 2 yıl 1 ay olmak üzere 4 yıl 2 ay hapis cezası veren mahkeme heyeti, sanık Ömer Ayaza da el bombalarını taşımaya yardım etmekten 2 yıl 1 ay, uzun namlulu silahı taşımaya yardım etmekten de 2 yıl 1 ay olmak üzere 4 yıl 2 ay hapis cezası verdi.
     Mahkeme heyeti Cem Hacıhamzaoğluna da el bombası satın alıp, bulundurmaktan 1 yıl 3 ay, uzun namlulu silahı satın almaya yardım etmekten de 2 yıl 1 ay olmak üzere toplam 3 yıl 4 ay hapis cezası verilmesini kararlaştırdı.
     Sanıklardan Bayram Keskin ise izinsiz mermi bulundurmak, Bülent Odabaşı da silah ticareti yapmak ve patlayıcı madde bulundurmak suçlarından delil yetersizliği sebebiyle beraat etti.
    
     -Olay-
    
     Trabzonda bir ihbardan yola çıkan polislerce, 12 Aralık 2008de, İbrahim Hacıhamzaoğlunun Trabzonun Yomra ilçesi Kaşüstü mevkisindeki evinde yapılan aramada, 7.65 milimetre çapında tabanca, şarjör ve 8 mermi, kayınpederine ait Çınarlı köyündeki kümesin duvar dibinde toprağa gömülü halde Kalaşnikof, şarjör ve 420 mermi ile 1 el bombası, Hasan Akyüzün Erdoğdu Mahallesindeki evindeki çamaşır makinesi ve fırında 8 el bombası, Selahattin Şenerin Ankaradaki evinde ise ruhsatsız tabanca ve av tüfeği ele geçirilmişti.
     El bombalarının seri ve kafile numaralarının daha önce İstanbul, Tekirdağ, Osmaniye, Van, Adana, İzmir ve Şanlıurfada meydana gelen bazı olaylardaki el bombalarıyla benzerlik gösterdiği belirtilmişti.
     Konuyla ilgili haklarında Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açılan 11 sanıktan Hasan Akyüz, Selahattin Şener, Ferhat Rogop, İbrahim Hacıhamzaoğlu, Cem Hamzaoğlu, Ömer Ayaz, Namık Kemal Erdoğan, Bayram Keskin, Bülent Odabaş mahkemece çeşitli hapis cezalarına çarptırılmış, silah ticareti yapmak ve patlayıcı madde bulundurmak suçlarından yargılanan Fikret Özcan ise delil yetersizliğinden beraat etmişti.
     Mahkeme heyeti, karar açıklandığı tarihte yakalanamayan Selahattin Yılmazın dosyasını ise ayırarak hakkında hükümde bulunamamıştı.
     Kararı inceleyen Yargıtay ise yerel mahkemenin İbrahim Hacıhamzaoğlu ile Fikret Özcan hakkında kurduğu hükmü onamış, diğer sanıklara ilişkin hükmü ise usul yönünden bozmuştu.
    
     Muhabir: Tuncay Bekar
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Trabzondaki patlayıcı madde ve mühimmat davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER