Trabzonda kültür sanat

Trabzonda kültür sanat -Trabzon Devlet Tiyatrosu, Gece O Kadar Kirliydi ki İkisi de Kayboldular adlı oyunu sahneleyecek


TRABZON (A.A) - Trabzon Devlet Tiyatrosu (TDT), Gece O Kadar Kirliydi ki İkisi de Kayboldular adlı oyunu sahneleyecek.
     Plinio Marcosun yazdığı, Orhan Günerin Türkçeye çevirdiği, Barış Erdenkin yönettiği Gece O Kadar Kirliydi ki İkisi de Kayboldular adlı oyunda, Fatih Topçuoğlu ile Erşan Utku Ölmez rol alıyor.
     Tek perdelik oyunun dekor tasarımı Seyhan Kırcaya, kostüm tasarımı Hakan Dündara, ışık tasarımı ise Nihat Bahara ait.
     Harabe bir yapının sefil bir odasında geçen oyunda, pazar yerinde çalışan ve parasızlık yüzünden aynı odayı paylaşmak zorunda kalan Paco ve Tonhonun hikayesi anlatılıyor.
     Oyun, bugün ve yarın saat 20.00de, 26 Ocak Cumartesi saat 15.00 ve 20.00da Atapark Haluk Ongan Sahnesinde tiyatroseverlerle buluşacak.
     Mizah Sanatı Derneği (MİZAHDER) bünyesinde faaliyet gösteren Gugulumdakiler Tiyatro Grubu tarafından hazırlanan, Biz Bunu Hiç Düşünmemiştik adlı oyun sahnelenecek.
     Ali Kemal Yılmaz ile Tamer Küçükün yazdığı, Yılmazın yönettiği oyunda Murat Aşar, Ali Kemal Yılmaz, Ayşe Songül Nadir, Hüseyin Sabri Kurtuldu, Tamer Küçük, Şükrü Üçüncü, Yıldıray Yıldırım rol alıyor.
     Kırsaldan Trabzona göç eden ve kentin kenar mahallelerinin birinde yerleşik insanların ortak buluşma noktası olan kıraathanede yaşananların konu edildiği iki perdelik komedi, 26 Ocak Cumartesi saat 20.00de Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde sahnelenecek.
     Trabzon Büyükşehir Tiyatrosu, Turgut Özakmanın yazdığı, Muzaffer Aktavın yönettiği Bir Şehnaz Oyunu adlı tiyatro oyununu sahneleyecek. Oyun, 29 Ocak Salı günü saat 20.00de Hüseyin Kazaz Kültür Merkezinde sahnelenecek.
     Trabzon Büyükşehir Tiyatrosu ayrıca, Masanın Altında adlı oyunu da sahneleyecek. Roland Toporun yazdığı ve Esen Özmanın Türkçeye çevirdiği oyunu, İbrahim Gürsoy yönetiyor.
     Adnan Akyüz, Zeki Kanber, Çağla Karamehmet, Ahmet Parmak ve Nil Sönmezin rol aldığı oyunda, giderek küçülen ve yalnızlaşan bireyin sıkışmışlığı, kadın-erkek ekseninde anlatılıyor.
     Oyun, 28 Ocak Pazartesi saat 20.00de Hüseyin Kazaz Kültür Merkezinde tiyatroseverlerin beğenisine sunulacak.
     Trabzon Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde ise Atölye Göznuru tarafından hazırlanan resim sergisi yer alıyor. Sergi, 5 Şubat Salı gününe kadar sanatseverler tarafından gezilebilecek.
    
     Muhabir: Tuğba Yardımcı Mısır
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Trabzonda kültür sanat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER