Trabzonda Güvenli İnternet Kullanımı Konferansı

Trabzonda Güvenli İnternet Kullanımı Konferansı


TRABZON (A.A) - Trabzonda Güvenli İnternet Kullanımı konulu konferans gerçekleştirildi.
     Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTİK) Samsun Bölge Müdürü Namık Aşıla, vali yardımcıları, uzmanlar, daire amirleri, öğretmenler ve aileler katıldı.
     Kızılcık, burada yaptığı konuşmada, 21. yüzyılın dijital çağ olduğunu belirterek, "Dünyanın hangi köşesine giderseniz gidin hayatınızı etkileyen en önemli realiteden birinin de internet olduğu gerçeğini görürsünüz. İnternet dünyasının hangi gerçekler üzerine yürüdüğünü, güvenliğinin nasıl sağlanması gerektiğini, bilgi üretilirken güvenli bir şekilde iletilmesinin nasıl sağlanacağını, bu konuda hangi gerekçeleri göz önünde bulundurmamız gerektiği hususlarında düzenlenen bu konferansı çok önemsiyorum" dedi.
     İnternetin her an değişen ve gelişen bir dünyayı takip ederken geleceği ve bu günü hangi oranda etkilediğini öğrenmenin herkesin temel ihtiyacı olduğunu ifade eden Kızılcık, "Kamu adına görev yaparken insanın mutluluğunu ve vatandaşımızın işini kolaylaştırırken acaba bu teknolojiyi ne kadar güvenli kullanıyoruz- Bir yandan hayatımızı baş döndürücü hızla kolaylaştırırken bir yandan da bize karşı tehdit unsuru olarak kullanılacak bir sanal unsur var. Bu sanal dünyayı ne kadar tanıyoruz, ulusal ve kendi güvenliğimiz açısından bu alanı ne kadar kullanabiliyoruz- İşte burada verilen konferans, bize bunun ipuçlarını verecektir" diye konuştu.
     Güvenli internet ile ilgili sunum yapan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Uzmanı Şahin Payzan ise yanlış veya zararlı bilgiye erişim, siber zorbalık, sanal dolandırıcılık, kişisel bilgilerin paylaşımı, oyun ve internet bağımlılığı, zararlı yazılımlar konusunda internetin risklerine de değinerek paylaşılan her bilginin doğru olmadığını, farklı arama motorları kullanılması gerektiğini söyledi.
    
     Muhabir: Meltem Yılmaz
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Trabzonda Güvenli İnternet Kullanımı Konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER