Trabzonda girişimcilik semineri düzenlendi

Trabzonda girişimcilik semineri düzenlendi


TRABZON (A.A) - Trabzonda girişimcilik semineri gerçekleştirildi.
     Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İl Müdürlüğü ile Avrupa Birliği işbirliğinde gerçekleştirilen, "Kariyer Günleri ve Girişimcilik" konulu seminer, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Prof. Dr. Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezinde yapıldı.
     Seminere, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan, KTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necati Tüysüz, Vakıflar Bölge Müdürü Mazhar Yıldırımhan, İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Sezgin, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu ile çok sayıda öğrenci katıldı.
     Kızılcık, burada yaptığı konuşmada, 2023 ile 2071 hedeflerine yetişmiş gençlerle birlikte ulaşılacağını ifade ederek, "Fırsatları arttırma çağı olarak nitelenen 21. yüzyılda 7 milyar insanın hayatına sirayet eden çok ciddi dalgalanmalar yaşandı. 2008 yılında yaşanan ekonomik kriz tüm alanlara sirayet etti ancak ülkemiz bu krizin teğet olarak geçtiği güvenli limanlardan birisi olarak kaldı. Batı ülkelerinin başta işsizlik olmak üzere, borçlarını ödeyememe gibi ciddi krizin içinde olduklarını görmekteyiz" dedi.
     Türkiyenin özellikle son yıllarda her alanda yükselen bir grafik çizdiğine dikkati çeken Kızılcık, şunları kaydetti:
     "Yükselen piyasaların ve ülkelerin içinde ülkemizin olması, bize gurur veriyor. Batı ülkelerinde yaşayan insanların geleceğinin tehdit altında olduğu bir dönemde, özellikle güvenli bir liman olan Türkiye Cumhuriyetinde yaşıyor olmanız, gençlerimizin omuzlarına sorumluluk yüklemektedir. Türkiye olarak yükselen ülke pozisyonunu devam ettirebilmek için bu sorumluluğu yüklenen gençlerin 21. yüzyılın ruhuna uygun bir şekilde hareket etmeleri ve ona göre kendilerini konumlandırmaları gerekmektedir."
    
     Muhabir: Meltem Yılmaz
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Trabzonda girişimcilik semineri düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER