Trabzonda çığ tespit çalışmaları gerçekleştirildi

Trabzonda çığ tespit çalışmaları gerçekleştirildi


TRABZON (A.A) - Trabzonda çığ tespit çalışmalarının gerçekleştirildiği bildirildi.
     Trabzon Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Trabzon Orman Bölge Müdürlüğünün görev alanında bulunan potansiyel çığ sahalarında, Japon Protect Engineering firmasınca teknik incelemelerde bulunulduğunu belirtildi.
     İncelemelerin iki gün sürdüğü ifade edilen açıklamaya şöy le devam edildi:
     İlgili firma danışmanı Prof. Dr. Sci Kaoru İzumui başkanlığında gerçekleştirilen incelemelerde, Başkan Yardımcısı Shoichi İnoue, Uluslararası Bölüm Müdürü Junichiro Aizawa ve Firma Müdürü Yoichi Nishitanın yanı sıra Trabzon Etüt Proje Baş mühendisi Selahattin Velioğlu, Pazar Orman İşletme Müdürü Mustafa Kesici, Sürmene İşletme Müdürlüğü Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Şefi Taner Şerement yer aldı.
     Açıklamada, heyet tarafından ilk olarak Çaykara ilçesi Uzungöl beldesindeki potansiyel çığ sahalarında incelemelerde bulunulduğu kaydedilerek, bölgede çığ riskinin yüksek olduğu, önlemler alınması gerektiği konusunda görüş birliğine varıldığı, bu doğrultuda yapılabilecek çalışmaların görüşüldüğü bildirildi.
     Açıklamada, Rizenin Çamlıhemşin ilçesi Ayder Yaylasında potansiyel çığ sahaları için alınabilecek önlemler, yapılması gereken proje ve uygulamalar hakkında görüş alışverişinde bulunulduğu da belirtildi.
    
     Muhabir: Meltem Yılmaz
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Trabzonda çığ tespit çalışmaları gerçekleştirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER