Tosya yaren meclisi ocağı Kürede yandı

Tosya yaren meclisi ocağı Kürede yandı


KASTAMONU (A.A) - Tosyanın yaren meclisi ocağı, bu hafta Küre ilçesinde yandı.
     Ahi Yaran Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen geceye, Küre Kaymakamı Şahin Kazancı, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, Küre Belediye Başkanı Kamil Aydınlı ve davetliler katıldı.
     Katılımın oldukça yoğun olduğu gecede, yaren geleneği gereği misafirler tek tek selamlanarak yaren meclisine alındı.
     Gece boyunca sergilenen orta oyunları ile folklor gösterilerini dikkatle izleyen misafirler, yaren geleneğinin Kürede de yaşatılabileceğini ifade ettiler.
     Program sonunda açıklama yapan Kaymakam Kazancı, Tosya yaren meclisini 3 yıldır yakından takip ettiklerini dile getirerek, meclisin sosyal ve kültürel faaliyetleri en ince ayrıntılarıyla yaşattığını ve böyle bir olgunun Kürede de yaşatılabileceğini ifade etti.
     Programda konuşan Başkan Şahin ise Kastamonunun bütün ilçeleri ile bir bütün olduğunu ve bölgenin önemli bir kültür mirasına sahip olduğunu dile getirerek, Tosya yaren meclisinin Küre ilçemizde düzenlediği program sayesinde Küre ve Tosya ilçelerinin kardeş iki şehir olduğunu görebiliyoruz. Küre ve Tosya arasında adeta bir kültür köprüsü kuruluyor ve yaren geleneğinin burada da yaşatılması halinde Kastamonu kültür mirası da korunacaktır. 4 yıl önce faaliyetlerine başlayan ve halen daha bu olguyu aksattırmadan devam ettiren yaren meclisimizin kültürel öğeleri koruma konusundaki önemi büyüktür. Gerek gençlerimizin kahve ve internet köşelerinden kurtarılarak kültürümüzü yeni nesillere aşılamak, saygılı birer birey yetiştirme konusunda olsun gerekse ilimizin tanıtımı konusunda olsun derneğimizin faaliyetleri takdire şayandır ifadesini kullandı.
     Gecenin sonunda, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin ve Yaren Meclisi Başağası Recep Çakmak, Küre Kaymakamı Şahin Kazancı ile Küre Belediye Başkanı Kamil Aydınlıya yaren meclisinin simgesi olan tura hediye ederken, Kaymakam Kazancı ve Başkan Aydınlı ise Küre ve Kastamonu motifleri olan atkıları taktim ettiler.
    
     Muhabir: Mehmet Ulusoylar
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Tosya yaren meclisi ocağı Kürede yandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER