Torunu bilinmeyen yönleriyle Milli Şairi anlattı

Torunu bilinmeyen yönleriyle Milli Şairi anlattı -Mehmet Akif Ersoyun torunu Selma Argon: -Dedem milli mücadelenin manevi lideridir. Hakikaten çok büyük işler yapmıştır


MUĞLA (A.A) - Mehmet Akif Ersoyun torunu Selma Argon, Milli Şairin milli mücadelenin manevi lideri olduğunu bildirdi.
     Argon, Muğla Kültür Turizm Müdürlüğünün İstiklal Marşının Kabulünün 92. Yıldönümü dolayısıyla Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Konferans Salonunda düzenlediği Bilinmeyen Yönleriyle Mehmet Akif Ersoy konulu söyleşiye katıldı.
     Programın açılışında konuşan Muğla Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer, Türk milletine yol göstermiş insanları tanıtmanın herkesin boynunun borcu olduğunu söyledi. Özer, Ersoyun kaleme aldığı marşın Türk milleti için büyük önem taşıdığını vurgulayarak, şöyle konuştu:
     İstiklal Marşımız öyle bir marş ki her mısrasında milletimizin kahramanlık mücadelesi ilmek ilmek işlenmiş, bayrak, vatan, millet sevgisi en güzel kelimelerle ifade edilmiştir. Milli mücadele azmi ve bağımsızlık aşkı eşsiz bir şekilde anlatılmıştır. Mehmet Akif, bilim adamı olmasının yanı sıra aynı zamanda ilim adamıdır. Öğretmen ve vaizdir, aynı zamanda hafızdır. Milli Şair, yazar ve gazetecidir. Sivil toplumun her biriminde bulunmuş bir siyaset adamıdır. Bilim adamı, mütefekkir, filozof, ilerici bir adam, dilleri ve dünyayı tanıyan aydın bir insandır.
    
     -Ersoyun torunu olmak-
    
     Mehmet Akif Ersoyun torunu Selma Argon, Milli Şairin çok yönlü bir insan olduğunu ifade etti. Ersoyun torunu olmanın sorumluluğuna işaret eden Argon, Milli Şaire layık olabilmenin, onun izinden yürüyebilmenin, onu iyi anlayabilmenin ve anlatabilmenin önemli olduğunu dile getirdi.
     Dedesinin Anadoluda ayak basmadık yer bırakmadığına ve şehir şehir gezerek milli mücadeleye katkı topladığına dikkati çeken Argon, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Bu yaşta, bu çağda onun Anadoluda verdiği vaazları okumama rağmen tüylerim diken diken oluyor. Dedemin konuşmaları insanları o kadar etkilemiş ki çoğu yerde insanlar hüngür hüngür ağlamışlar ve bu konuşmaları çoğaltılarak cephelerdeki insanlara moral vermek amacıyla dağıtılmış. Dedem milli mücadelenin manevi lideridir. Hakikaten çok büyük işler yapmıştır. Belki elinde tüfekle savaşmamıştır ama canıyla, kanıyla, vücuduyla, kalemiyle, inancıyla savaşmıştır.
     Dedesinin Mısırda kaldığı dönemlerde dostları ve sevdiklerine mektuplar yazdığını belirten Argon, bu mektuplardan kendilerine kalanları Süleymaniye Kütüphanesinde Türkçeleştirdiklerini anlattı.
     Argon, mektuplarda Mehmet Akifin şair yönü, vatansever yönü, dine inancı, Allah ve Peygamber sevgisini görebilmenin mümkün olduğunu dile getirdi.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Torunu bilinmeyen yönleriyle Milli Şairi anlattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER