Tortumda örtü altı sebze yetiştiriciliği kursu

Tortumda örtü altı sebze yetiştiriciliği kursu


ERZURUM (A.A) - Tortumun Pehlivanlı Beldesinde Tortum Halk Eğitim Merkezi ve Erzurum Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü tarafından açılan örtü altı sebze yetiştiriciliği kursunu tamamlayan kadın çiftçiler belge aldı.
     Kurs Eğitmeni Ziraat Mühendisi Hakan Kırkkeseli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, seralarda domates üretimi ile eş zamanlı brokoli, marul, üretimi yapıldığını ifade etti.
     Kırkkeseli, eylül ayından itibaren seralarda ıspanak, taze soğan, roka gibi sonbahar sebzelerinin yetiştirileceği ve böylece seralardan aynı sezon içerisinde bir kaç ürünün üretiminin yapılacağını söyledi.
     Seralarda elde edilen ürünlerin bölgede sebzecilik yapanlar tarafından yerinde peşin para ile alındığını belirten Kırkeseli, Seralarda üretilen domatesin kilosu yerinde 1 TL, çilek 5 TL, biber ise 2 TLye satılıyor. Bu yıl bir seradan yaklaşık olarak 5 ton domates, 2 ton biber, 1.5 ton da çilek üretimi bekliyoruz. Seralarda toplamda bu yıl 100 bin liranın üzerinde hasılat gerçekleşecek dedi.
     Kursa katılan kadın çiftçi Zeynep Akbulut ise genelde bekar kızlardan oluşan sera sahiplerinin 6 tanesinin bu yıl nişanlandığını belirterek, seralar sayesinde para kazandıklarını ve çeyizlerinin büyük kısmını kendi paraları ile aldıklarını ifade etti.
    
     Muhabir: İsmail Kelpetin / Gamze İspirli
     Yayıncı: Muharrem Aksakallı
<< Önceki Haber Tortumda örtü altı sebze yetiştiriciliği kursu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER