Toroslarda sokaklar bakımdan geçiriliyor

Toroslarda sokaklar bakımdan geçiriliyor


MERSİN (A.A) - Toroslar Belediyesince başlatılan yol bakım, asfalt ve kaldırım çalışmaları sürüyor.
     Belediye Başkanı Hamit tuna, yaptığı yazılı açıklamada, geçen yıl ilçe genelinde 70 bin metrekare kaldırım çalışması yaptıklarını, bu yılki hedeflerinin ise 100 bin metrekare kaldırım, 70 metre de bordür çalışması olduğunu bildirdi.
     Şu ana kadar 30 bin metrekare kaldırım ve 10 bin metre bordür çalışması yaptıklarının ifade eden Tuna, ilçenin sağlıklı ve planlı bir şekilde büyümesi için çaba gösterdiklerini belirtti.
     İlçede geçmiş yıllarda yapılan asfalt çalışmalarının sağlıklı olmaması nedeniyle, binaların yol seviyesine göre daha düşük kaldığına işaret eden Tuna, şunları kaydetti:
     Özellikle yoğun yağışlar sırasında oluşan sel baskınlarının önüne geçebilmek amacıyla sürdürdüğümüz bu çalışmayla sokaklarımızdaki yolların kotlarını düşürüyoruz. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, su birikintilerini önlemek amacıyla başlattığı uygulamayla Tozkoparan Mahallesindeki yollarda kot düşürme çalışması yaparken, Selçuklar Mahallesini de kilit parke kaldırımla kaplıyor. Bu çalışmalarla mahallemizdeki sokaklar daha güzel ve nizami bir hale gelecek. Amacımız kış aylarında vatandaşlarımızın sıkıntı çekmemesidir.
     Başkan Tuna, ayrıca Tozkoparan ve Selçuklar mahallelerine hitap edecek şekilde kapalı bir semt pazarı inşa edeceklerini vurguladı.
    
     Muhabir: Veli Gürgah
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Toroslarda sokaklar bakımdan geçiriliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER