Tonya Belediye Başkanı Kurt: Tonyaya

Tonya Belediye Başkanı Kurt: Tonyaya yapılacak yatırımın, üretimin yanındayım


TRABZON (A.A) - Tonya Belediye Başkanı Ahmet Kurt, Tonyaya yapılacak yatırımın, üretimin yanında olduğunu bildirdi.
     Kurt, yaptığı yazılı açıklamada, ilçede çimento fabrikası yapılmasına karşı çıkanların demokratik tepkisini anlayışla karşıladığını belirterek, kamuoyuna yanlış bilgi verildiğini savundu.
     Türkiyede 40ın üzerinde çimento fabrikası bulunduğunu, bunların bir çoğunun artık şehirlerin içinde kaldığını ve faaliyete devam ettiğini belirten Kurt, şunları kaydetti:
     İstanbul, Kocaeli, Söke, Trabzon ve Ünyedeki çimento fabrikası bunlardan sadece bir kaçıdır. Yoğun yerleşim bölgelerindeki bu çimento fabrikalarının karını, zararını vatandaş olarak gözlemliyoruz. Aynı arkadaşlarımız sahil yoluna da karşı çıkmışlardı. Sahil yolu bazen yeşile, bazen denize, bazen görüntüye zarar verdi. Fakat ulaşımı kolaylaştırdı. Karadenizin cazibesini artırdı. Trafik kazasına bağlı ölümleri azalttı. Tonya çimento fabrikasının da elbette hiç zararı yoktur diyemeyiz. Sürdürülebilirlik ilkesine uygun bazı zararları olacaktır. Fakat işsizliğe, göçe, üretime katkısı olacağından yapımı çok daha faydalıdır. İşsizlik mi daha zararlı, çimento fabrikası mı-
     Kurt, olaya tek taraflı bakmamak gerektiğini düşündüğünü vurgulayarak, şöyle devam etti:
     Tonya Belediye Başkanı olarak ben işsiz gençlerin yanındayım, yalnız yaşlılarımızın yanındayım, tefecilerden yaka silkenlerin yanındayım. Fakir fukara fonundan yardım alıp, sokaklarda aylak aylak dolaşıp, dere kenarlarında acı armutla rakı içenlerin yanında değilim. Tonyaya yapılacak yatırımın, üretimin yanındayım. Samimi olarak Tonya çimentoya karşı çıkan vatandaşlarımın kefili olduğumu, sorunlarının çözümünde yanlarında olacağımı ifade ediyorum. 20 yıldır Fol Deresine çöp döken belediyenin encümenleri, siz nasıl çevrecisiniz ve kimin yanındasınız- Eski çöp sahasını ihale edip ıslah eden ve doğaya kazandıran, kanalizasyon arıtma tesisini ihale eden, en modern içme suyu arıtma tesislerine sahip Tonya Belediyesi mi çevreci, yoksa çevre konusunda hiç bir şey yapmayan Çevre Platformu mu daha çevreci- Sorunu halkımızın takdirine bırakıyorum.
    
     Muhabir: Muhammet Taş
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Tonya Belediye Başkanı Kurt: Tonyaya Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER