Tonyanın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl

Tonyanın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü


TRABZON (A.A) - Tonyanın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü törenle kutlandı.
     İlçedeki spor salonunda yapılan törene, AK Parti Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu, Tonya Belediye Başkanı Ahmet Kurt, İskenderli Belde Belediye Başkanı Ahmet Aktaş, Vakfıkebir Kaymakamı ve Tonya Kaymakam Vekili Sedat Sırrı Arısoy, İlçe Emniyet Amiri Zekeriya Baran, İlçe Garnizon Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Zekai Günal, daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
     Belediye Başkanı Kurt, törende yaptığı konuşmada, Emperyalist güçlerin hesapları olabilir. Ancak bilinsin ki devlet kurmadaki becerisi, millet şuuruyla tanrının kılıcı, Türkün de bir hesabı vardır. 1461 yılında çekilen bayrağı, okunan ezanı 1 yıl 7 aylık bir aradan sonra 1917de yeniden göndere çeken ve bu güne kadar dalgalanmasını sağlayan kahramanlarımızı saygıyla anıyorum dedi.
     Türkiye üzerine oynanan oyunların bitmediğini ifade eden Kurt, şunları anlattı:
     Küresel ısınma senaryoları, enerji ve su hesapları, jeopolitik konumu Türkiyeyi eskisinden daha dikkatli olmaya mecbur etmektedir. Geçmişte olanları tarihçiler değerlendirecektir. Bugün itibarıyla ister Rus, ister İngiliz, ister Ermeni, ister Rum hiç kimse Türkün düşmanı değildir. Anadolunun taliplisi çoktur. O Anadolu ki, üzerinde en fazla medeniyet kurulan topraktır. O Anadolu ki uğruna en çok savaşılan topraktır. Toprak değil, adeta kandır
     Folklor gösterileri yapılan ve şiirler okunan tören sonunda İskenderli Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Gül, engeli bir kıza tekerlekli sandalye armağan etti. Törende, Tonyada çeşitli hizmetler yapan kişilere de plaket verildi.
    
     Muhabir: Muhamet Taş
     Yayıncı: Tuncay Bekar
<< Önceki Haber Tonyanın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER