Tokat İl Genel Meclis Başkanı Elibol:

Tokat İl Genel Meclis Başkanı Elibol: Hedeflerimizin yüzde 90ını tutturduk. Öz gelirimizin yüzde 72sini yatırıma ayırdık. Orta Karadenizde yerel yönetimlerde bütçesinin yüzde 72sini yatırıma ayıran başka bir yerel yönetim dah


TOKAT (A.A) - Tokat İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Elibol, Hedeflerimizin yüzde 90ını tutturduk. Öz gelirimizin yüzde 72sini yatırıma ayırdık. Orta Karadenizde yerel yönetimlerde bütçesinin yüzde 72sini yatırıma ayıran başka bir yerel yönetim daha ben bilmiyorum dedi.
     Elibol, İl Özel İdaresinde düzenlediği basın toplantısında, İl Özel İdaresinin 2012 yılında yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Elibol, 2012 yılında Özel İdarenin hedeflerinin yüzde 90ını tutturduğunu belirterek, Hedeflerimizin yüzde 90ını tutturduk. Öz gelirimizin yüzde 72sini yatırıma ayırdık. Orta Karadenizde yerel yönetimlerde bütçesinin yüzde 72sini yatırıma ayıran başka bir yerel yönetim daha ben bilmiyorum ifadelerini kullandı.
     İl Özel İdaresince en çok yatırımın İl Milli Eğitim Müdürlüğüne yapıldığını belirten Elibol, şunları kaydetti:
     Milli Eğitim Müdürlüğümüz en çok bütçe ayırdığımız müdürlüklerden birisi. Milli Eğitim deyince herkes bizim sadece derslik yaptığımızı sanıyor. Oysa biz cari harcamalarını finanse ediyoruz. Deprem sonrası güçlendirilmesi gereken büyük okul binalarına bu çalışmaları yapıyoruz. Hem yeni derslikler yapıyor hem de var olan binaların bakım onarım tadilat ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bakanlığımızdan da bizim ayırdığımız ödeneğin en az iki katını bekliyoruz inşallah.
    
     Muhabir: Zehra Aydın
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Tokat İl Genel Meclis Başkanı Elibol: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER