Tokat Havalimanında Acil Durum Plan Tatbikatı

Tokat Havalimanında Acil Durum Plan Tatbikatı -Senaryo gereği bomba ihbarı yapılan uçakta güvenlik güçlerince arama gerçekleştirildi, yolcular tahliye edildi


TOKAT (A.A) - Tokat Havalimanında, Acil Durum Plan Tatbikatı gerçekleştirildi.
     Senaryo gereği, İstanbul-Tokat seferini yapan uçağın kaptanı, uçakta bomba bulunduğuna dair ihbarı kuleye bildirdi. Kuledeki görevliler de, durumu Tokat Havalimanı Müdürü Alaattin Çınara aktardı.
     Çınarın çağrısıyla, il merkezi ve Turhal ile Pazar ilçelerinden polis, jandarma, kurtarma, itfaiye ve sağlık ekipleri havalimanına sevk edildi.
     Uçağın inişinin ardından yolcuların güvenli bir şekilde tahliyesi sağlandı. Tatbikat gereği, rahatsızlanan bazı yolcular sağlık görevlilerince sedyeyle ambulansa taşındı.
     Daha sonra, jandarma ve polis bomba uzmanları, uçakta arama yaptı. Aramalara, jandarmanın Rota isimli bomba arama köpeği de katıldı. Çalışmalar neticesinde, bomba ihbarının asılsız olduğu ortaya çıktı.
     Alaattin Çınar, gazetecilere yaptığı açıklamada, havalimanında yılda iki kez tatbikat yaptıklarını belirterek, Tatbikatımızda senaryo gereği uçağımızın kaptanı havada iken bomba ihbarı alıyor ve durumu kuleye bildiriyor. Kule de bize durumu bildirdikten sonra Tokattaki yetkililere haber vererek kısa sürede olaya müdahale ediliyor. Yapılan inceleme sonrası bu bomba ihbarının asılsız olduğu ortaya çıktı. Tatbikat başarılı bir şekilde sonuçlandı. Çok verimli geçti, tatbikatta desteklerini bizden esirgemeyen Tokat Valiliğine, ilgili kurum ve kuruluşlara, sayın Genel Müdürümüz Orhan Birdal nezdinde teşekkür ederim diye konuştu.
    
     Muhabir: Zehra Aydın
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Tokat Havalimanında Acil Durum Plan Tatbikatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER