Tokatta Adli Kolluk Semineri düzenlendi

Tokatta Adli Kolluk Semineri düzenlendi -Seminer, 4 oturumda gerçekleştiriliyor


TOKAT (A.A) - Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Adli Kolluk Semineri düzenledi.
     Gaziosmanpaşa Üniversitesi Taşlıçiftlik Yerleşkesi Konferans Salonunda düzenlenen seminerde konuşan Tokat Cumhuriyet Başsavcısı Özkan Gültekin, 1 Haziran 2005 tarihinden itibaren yürürlüğe giren bazı kanunların ve yönetmeliklerin uygulanması esnasında, uygulama birliğinin sağlanamaması ve yeterli içtihatın zaman içerisinde oluşamaması gibi nedenlerle bazı sorunların yaşandığını belirtti.
     Seminerin düzenlenme amacına değinen Gültekin, Uygulamada çıkabilecek aksaklıkları gidermek, mevzuatın uygulanmasında insan hakları ihlallerine sebebiyet vermemek ve olası diğer sorunların tespiti ile adli kolluk görevlilerince tanzim edilerek Cumhuriyet Başsavcılığımıza intikal ettirilen soruşturma evraklarında tespit edilen eksikliklerin giderilmesi, koordinasyonun sağlanması ve işbirliğinin en üst seviyeye çıkarılmasını sağlamak amacıyla bu seminer düzenlenmiştir diye konuştu.
     Seminerin birinci oturumunda Başsavcısı Özkan Gültekin ve Tokat Cumhuriyet Savcıİlker Yavuz Ergin, ikinci oturumunda savcılar Bahtiyar Özcan ve Mustafa İşleyen sunum yaptı. Öğleden sonra gerçekleşecek üçüncü oturumda savcılar Üzeyir Gülsoy ve Sedat Turan, dördüncü oturumda ise savcı Turgut Türkmen sunum yapacak.
    
     Muhabir: Zehra Aydın
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Tokatta Adli Kolluk Semineri düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER