TOBB Adana Genç Girişimciler Kurulu seminer

TOBB Adana Genç Girişimciler Kurulu seminer düzenledi


ADANA (A.A) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Adana İl Genç Girişimciler Kurulu tarafından At Şu Adımı adlı girişimcilik semineri düzenlendi.
     Adana Ticaret Odasından (ATO) yapılan açıklamaya göre, Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gizer, düzenlenen seminerde bir ülke ekonomisinin büyüklüğünün girişimci sayısıyla doğru orantılı olduğunu belirtti.
     Girişimciliğin bir yaşam biçimi olduğunu vurgulayan Gizer, şunları kaydetti:
     Günümüz ticaretinde işletmelerin sürekliliği değişimden, girişimcilik ruhundan geçiyor. Günümüze kadar uzanan asırlık kuruluşlar, varlıklarını girişimcilik ve yenilikçilik ilkesiyle sürdürmüş ve büyütmüşlerdir. Türkiyede, yakın zamana kadar girişimciliğin teşviki hatta varlığı bile tartışılır durumdaydı. Oysa bugün, dünyanın uzak köşelerinde bile elinde bilgisayarları ve çantalarıyla ticaret yapmaya çalışan vatandaşlarımızla karşılaşabiliyoruz. Bu tablo, ülkemizin girişimcilik ruhunun çok önemli bir göstergesi.
     TOBB Adana Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Tansel Ün de girişimcinin risk alarak yenilik yapan, kendisini elindeki kaynaklarla sınırlamayan, fırsatları gözleyen ve bulduğunda riskleri hesaplayıp gerçekleştirmeye çalışan kişi olarak tanımlanabileceğini belirtti.
     Konuşmaların ardından Ahmet Şerif İzgören, girişimcilik ruhu ve başarı hikayelerinin anlatıldığı At Şu Adımı adlı seminer verdi.
    
     Muhabir: Ali Güreli
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber TOBB Adana Genç Girişimciler Kurulu seminer Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER