TKDKya 10. başvuru dönemde 7 milyon

TKDKya 10. başvuru dönemde 7 milyon liralık yatırım projesi teslim edildi


BURDUR (A.A) - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Burdur İl Koordinatörlüğüne, 10. başvuru döneminde 7 milyon liralık yatırım projesi teslim edildi.
     İl Koordinatörü Hüseyin Şengün, Avrupa Birliği, katılım öncesi mali yardım aracı tarafından "Kırsal Kalkınma Bileşeni" kapsamında uygulanacak yatırımlara ilişkin başvuruların sona erdiğini belirtti.
     10. başvuru döneminin hem yatırım hem de başvuru süresi bakımından kısa bir çağrı dönemi olduğunu kaydeden Şengün, çağrı dönemi süresince toplam 12 projenin teslim edildiğini ve yaklaşık 7 milyon liralık bir yatırım miktarının öngörüldüğünü söyledi.
     Şengün, bu dönemde 4 adet süt üreten tarımsal işletme, 7 adet arıcılık ve tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği ve 1 adet kırsal turizme yönelik yatırım olmak üzere 12 projenin teslim alındığını anlatarak, "Bu dönem, genelde makine ekipmanlarının alımı için uygun bir çağrı dönemidir. Yatırım süresi 3 aylık dönemi içermekte ve çok kısa sürmektedir. 9uncu dönemde başvuru yapamayanların çoğu bu çağrı döneminde projelerini teslim ettiler" dedi.
    
     Muhabir: Murat Çoban
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber TKDKya 10. başvuru dönemde 7 milyon Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER