TKDKden proje çağrısı

TKDKden proje çağrısı


KASTAMONU (A.A) - TKDK Kastamonu Koordinatörü Eniz Gökçek, Avrupa Birliğinden sağlanan fonlardaki kaynağın kullanılması için girişimcilere yatırım yapma çağrısında bulundu.
     Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kastamonu İl Koordinatörlüğü bilgilendirme toplantısında konuşan Gökçek, tarımsal kalkınmayı artırmak amacıyla proje destekleri verdiklerini ifade ederek, 2013 yılında Kastamonuda proje çağrısına çıkacaklarını belirtti.
     Fonların, Avrupa Birliği(AB)ne ait olduğunu ve değerlendirilmesi gerektiğini belirten Gökçek, şunları kaydetti:
     Türkiyeye ayrılmış fon 1 milyar 65 milyon avrodur. Şu anda 8. çağrıda, 100 milyon kullanılmıştır. Geriye kalan 1 milyar gibi yüksek bir rakam var. Bütçe gibi bir sıkıntımız yok, proje gelsin yatırıma uygun olsun, desteklenmesi gerekiyor. Eğer fonları kullanamazsak, Avrupa Birliğinde geri kalacak ve yanacaktır. Bu görevin milli bir görev olduğunu düşünüyorum. Bu program, 2016 yılına kadar devam edecek ve bütçenin 2016 yılına kadar kullanılması gerekiyor. Yıl bazında tutarların kullanılması gerekiyor. Eğer yıl bazında tutarlar tamamlanamazsa her yıl, fonun bir kısmı yanar. Bunun için bugün çalışmak zorundayız, yarın da çalışmak zorundayız. Yoksa fonlar yanar
    
     Muhabir: Özkan Beyer
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber TKDKden proje çağrısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER