TKDKdan Afyonkarahisardaki ilk broiler projesine destek

TKDKdan Afyonkarahisardaki ilk broiler projesine destek -TKDK Afyonkarahisar İl Koordinatörlüğüne IPHARD hibe destekleri kapsamında İhsaniye ilçesinden sunulan 1.1 milyon liraya mal olacak broiler kümesi projesi, yüzde 65 hibe d


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Afyonkarahisar İl Koordinatörlüğüne Kırsal Kalkınma İçin Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPARD) hibe destekleri kapsamında İhsaniye ilçesinden sunulan 1.1 milyon liraya mal olacak broiler (et tavukçuluğu) kümesi projesi, yüzde 65 hibe desteği almaya hak kazandı.
     TKDK tarafından Afyonkarahisarda il kez desteklenen broiler kümesi projeleriyle, yumurta borsasının belirlendiği Afyonkarahisarın et tavukçuluğunda da önemli bir yere gelmesi amaçlanıyor.
     TKDK İl Koordinatörü Metin Şehitoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklama, il koordinatörlüğü olarak Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odasının (ATSO) desteğiyle broiler hakkında ekonomik koridor paneli düzenlediklerini anımsattı.
     Panelde kümes kurmak isteyen yatırımcılarla kesimhane ve işletme tesisi temsilcilerini buluşturduklarını belirten Şehitoğlu, şöyle konuştu:
     Panel meyvelerini vermeye başladı. 7. Başvuru Çağrı Döneminde İhsaniyeye bağlı Yenice köyünde IPARD hibe desteğiyle kurulacak 19 bin 300 adet broiler kapasiteli kümes kurulumu için hibe desteklerine müracaat eden Sabri Can Selek, bizden destek almaya hak kazandı ve sözleşme imzaladık. Yatırım sonunda yaklaşık 1.1 milyon liraya mal olacak projenin uygun yatırımlarının yüzde 65i TKDK tarafından başvuru sahibine hibe olarak ödenecek. IPARD hibe destekleriyle birlikte Afyonkarahisarın et tavukçuluğu sektörü için potansiyelini ortaya çıkarmak istiyoruz.
     Şehitoğlu, sözleşme imzalanan proje dışında 9. çağrı döneminde iki adet broiler kümesi projesi başvurusu daha aldıklarını, önümüzdeki çağrı döneminde de yaklaşık 10 adet broiler projesi başvurusu beklediklerini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber TKDKdan Afyonkarahisardaki ilk broiler projesine destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER